De natuurlijke baden van Porto Moniz

Ontspannen in de vulkanische pools van Madeira

Onze waardering:

De natuurlijke baden van Porto Moniz

Madeira is een vulkanisch eiland. Je ziet dit op veel plekken terug en zeker aan de noordkust van Madeira. In Porto Moniz vind je twee natuurlijke baden die geflankeerd worden door lavasteen. Ze zijn niet uniek op het eiland, maar wel de mooiste. Een van de natuurlijke baden in Porto Moniz is helemaal opgebouwd tot zwembad. Je vind hier zelfs ligbedden en parasols. Tegen betaling van een klein bedrag mag je hier gebruik van maken. Voor wie de hele dag wil luieren is dit de beste optie.

Het andere natuurlijke bad is origineler gebleven. Ook hier vind je paden en trappen waardoor je makkelijk bij het water kunt komen. Maar het ziet er allemaal wel wat natuurlijker uit. De toegang voor dit bad is gratis. Het is een bijzonder plek en wij hebben ervan genoten. Je moet er wel even doorheen. Het water is wel aan de koude kant.

De natuurlijke baden van Porto Moniz zijn een populaire attractie op Madeira. Als je vroeg komt dan is het nog niet zo druk. Later op de dag komt alles vol te liggen. Zeker in het zomerseizoen. Zorg wel dat je op een dag gaat dat het weer rustig is. Je kunt de webcam checken op deze site.

Route en parkeren Porto Moniz

Porto Moniz ligt helemaal in het noordoosten van Madeira. Het is te bereiken via de VE2 vanuit de richting van Sao Vicente. Deze weg voert langs de kust en is mooi om te rijden. Er zijn betaalde en gratis parkeerplaatsen beschikbaar. De betaalde herken je aan de blauwe vakken. De gratis parkeerplaatsen vind je achter de rotonde op het niet geasfalteerde terrein. Kom je vroeg dan is er meestal nog wel plaats. Later op de dag wordt het een gevecht om de parkeerplaatsen.

Is Porto Moniz kindvriendelijk?

De natuurlijke baden zijn dieper dan je denkt. Houdt hier rekening mee als je kleine kinderen hebt. Voor de rest is het prima te doen met kinderen.

Eten en drinken

Bij beide baden zit een restaurant. Ook in het plaatsje Porto Moniz zijn diverse eetgelegenheden.

Kleding en schoenen

Zwemkleding is uiteraard wel nodig. Het pad naar de baden toe is aangelegd. Hier is geen speciaal schoeisel voor nodig.

Strand van Seixal

Vlak bij Porto Moniz ligt het plaatsje Seixal. Hier vind je een van de weinige zandstrandjes van Madeira.