Vliegen naar Madeira

Madeira ligt midden in de Atlantische Oceaan en kan dus niet met de auto bereikt worden. Gelukkig wordt er wel op Madeira gevlogen. Een rechtstreekse vlucht brengt je in ongeveer vier uur naar Madeira.

Vliegen naar Madeira

Er is een vliegveld op Madeira, namelijk  Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo, Funchal (FNC). Eigenlijk ligt het vliegveld bij het kustplaatsje Machico. De hoofdstad Funchal ligt ongeveer een half uurtje rijden van dit vliegveld vandaan.

Aeroporto Internacional da Madeira - Cristiano Ronaldo, Machico, Madeira, Portugal

Vlucht boeken naar Madeira

De beste manier om te zoeken naar de beste vlucht is te starten bij een vergelijkingssite. Zij vergelijken de ticketprijzen van verschillende aanbieders. Wij maken zelf vaak gebruik van de vergelijkingssites Skyscanner.nl en/of Momondo. Je kunt vervolgens je vlucht boeken door het selecteren van de aanbieder naar keuze op de vergelijkingssite of naar de website van de betreffende aanbieder/luchtvaartmaatschappij zelf te gaan.

Rechtstreekse vluchten naar Madeira

Er wordt niet iedere dag rechtstreeks op Madeira gevlogen. Rechtstreeks gevlogen op Madeira wordt er door de volgende maatschappijen:

Plaats Land Maatschappij
Amsterdam Nederland Transavia
Düsseldorf Duitsland Condor

Tip: klik het vinkje aan bij inclusief alternatieve luchthavens. Alle in de buurt liggende vliegvelden worden dan ook meegenomen in de zoekopdracht.

Auto huren op luchthaven

Je auto kun je direct op een kantoor bij de luchthaven ophalen. Wij hebben gekozen voor de zekerheid van Sunny Cars (All in verzekering, terug betaling eigen risico):

Meer informatie over auto huur op Madeira vind je in onze blog "Auto huren Madeira".

Tips vliegen naar Madeira

  • Kijk bij het vergelijken altijd of bagage inclusief is en hoeveel kilo je mee kunt nemen. Sommige maatschappijen brengen dit apart in rekening. Daarnaast stelt iedere maatschappij andere eisen aan de handbagage. Bij bijvoorbeeld wizz air mag je niet meer dan een kleine rugzak meenemen als handbagage.
  • Kinderspullen zoals kinderstoeltjes zijn vaak gratis mee te nemen. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs van een eventuele autohuur.