Auto huren Namibië

Auto huren Namibië - Verlaten weg, Sossusvlei, Namibie
Auto huren Namibië - Bijzonder verkeersbord, Twyfelfontein, Namibie
Auto huren Namibië - Een SUV of 4wd is een aanrader

Namibië kun je heel goed zelf met een auto bereizen. De wegen zijn rustig. Er is nauwelijks openbaar vervoer, dus je bent aangewezen op eigen vervoer. Een auto huren in Namibië kan via diverse maatschappijen. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten als je een auto huurt in Namibië?

Rijden in Namibië

De wegen op Namibië zijn met name onverhard. Ze worden echter wel goed bijgehouden en zijn dan ook goed te berijden. Let wel op bij regen en houdt er rekening mee dat er ondanks het onderhoud wel eens een kuil in de weg kan zitten. Rijdt daarom niet te hard.

Je rijdt in Namibië vaak lange stukken tussen de bezienswaardigheden. Dit is geen straf. Het zijn mooie ritten met uitgestrekte en afwisselende landschappen. En soms kom je wildlife tegen zoals een gemsbok of struisvogel. Namibië is wel een verlaten land. Buiten de steden zie je nauwelijks auto's rijden. Onderweg kom je niet veel tankstations tegen, dus tank op tijd. Wij hadden over het algemeen goed bereik met onze mobiele telefoon. Voor de zekerheid kun je overwegen een satelliettelefoon te huren.

Je kunt het beste een hoge auto huren. Een 4WD wordt aangeraden (met name in de Namibische zomer) en anders een SUV. Een hoge sedan behoort ook nog tot de mogelijkheden, maar wordt in de Namibische zomer (onze winter) zeker niet aangeraden omdat dan de kans op regen iets groter is en de wegen wat slechter kunnen worden.

Waar moet je rekening mee houden bij auto huren Namibië?

Hieronder een opsomming waar je in ieder geval op moet letten:

 • De leeftijd en de kilometerstand van de auto die ze aanbieden;
 • De hoogte van het eigen risico bij schade;
 • De hoogte van het bedrag bij aansprakelijkheidsschade (WA);
 • Is de auto casco allround verzekerd;
 • Zijn de banden, bodem en glas meeverzekerd;
 • Is diefstal altijd meeverzekerd;
 • Extra kosten voor extra bestuurder;
 • Zijn de kilometers ongelimiteerd (je wilt geen kosten per kilometer betalen);
 • Volle tank bij wegrijden en weer inleveren;
 • Moet de auto gewassen en gezogen worden;
 • Minimale leeftijd of minimale tijd bezit rijbewijs.

Auto huren Namibië vanuit Nederland

Het huren van een auto kan meestal wel in het land zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere auto. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is. Het van tevoren regelen van een huurauto in Nederland heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Het huren van een auto vanuit Nederland hoeft niet duurder te zijn.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met de "kosten vallen wel mee".

Kinderzitjes en navigatiesysteem

Geef altijd van te voren aan of je kinderzitjes of een navigatiesysteem wilt huren. Het kan helaas gebeuren dat deze ter plekke toch niet beschikbaar zijn. Als je zeker wilt zijn van een goed kinderzitje, neem dan je eigen kinderzitje mee. Als je zelf in het bezit bent van een navigatiesysteem en de kaart van het land zit erin, neem deze dan ook zelf mee. Dit scheelt flink in de prijs.

Auto huren Namibië

Wij hebben goede ervaringen met Sunnycars autoverhuur. Zij werken samen met vrijwel alle gerenommeerde verhuurmaatschappijen in Namibië. Daarnaast ben je goed verzekerd en betalen zij het eigen risico bij schade terug. Een extra bestuurder is meestal gratis.