Kokerbomenwoud en Giant’s Playground

Twee korte uitstapjes vanuit Keetmanshoop

Onze waardering:

Kokerbomenwoud en Giant’s playground

Als je ook het zuiden van Namibië bezoekt, passeer je waarschijnlijk ook Keetmanshoop. Veel bezoekers gebruiken Keetmanshoop als overnachtingsplaats om daarna door te reizen naar de Fish River Canyon of de kust. Overnacht je in Keetmanshoop? Dan kun je in de buurt ook nog twee kleine, maar bijzondere sites bezoeken. Namelijk het Kokerbomenwoud (Quivertree forest) en Giant’s Playground. Het zijn leuke unieke uitstapjes, die zeker iets toevoegen aan je reis door Namibië. En ze zijn in enkele uurtjes te bekijken. Goed te doen dus als je halverwege de middag in Keetmanshoop aankomt.

Het dichtst bij Keetmanshoop ligt Giant’s Playground. Hier zijn rotsblokken op een bizarre manier op elkaar gestapeld. De naam zegt het al: alsof een reus met de rotsen heeft gespeeld. Dit is ontstaan door omhooggestuwde magma dat is geërodeerd. Vanaf de parkeerplaats loopt een wandelpad door de Giant’s Playground. Deze leidt je langs vreemde rotsformaties die bewoond worden door onder andere hagedissen.

5 kilometer verderop ligt het Kokerbomenwoud. De kokerboom is een holle boom die in Namibië en Zuid-Afrika voorkomt. Bijzonder aan deze plek is dat dit de enige plek in Namibië is waar ze in een bos bij elkaar staan. Het is geen bos zoals we dat in Nederland kennen. De bomen staan wat verder uit elkaar. Niettemin is het een leuke site om deze unieke boom te bekijken. Je kunt hier een beetje rondwandelen of lekker relaxen. Wellicht zie je ook nog wat mooie vogels. Met name met zonsondergang kun je prachtige foto’s maken.

Waar ligt het kokerbomenwoud en Giant's playground?

Namibië

Accommodaties Keetmanshoop

Er zijn verschillende accommodaties in Keetmanshoop te vinden. Je kunt ook in de buurt van het kokerbomenwoud overnachten in het Quiver tree forest Rest Camp waar ook diverse dieren worden gehouden (waaronder cheeta's).

Lees ook onze andere artikelen over Namibië