Swakopmund Bezienswaardigheden | Excursies/tours vanuit Swakopmund

Combinatie van stadsbezoek met Living desert tour en kayakken

Onze waardering:

Swakopmund en Living Desert Tour

De van origine Duitse plaats Swakopmund is de mooiste stad van Namibië. Gekleurde oude Duitse huizen maken het een sfeervol stadje. Er zijn terrasjes, veel winkels en bezienswaardige gebouwen. De stad ligt aan de oceaan en heeft een strand. Swakopmund ligt echter wel aan de Atlantische oceaan, waardoor er vaak een koude wind in de stad waait. Wij waren er in de Namibische zomer en het was er twintig graden. Vijf minuten landinwaarts was het ver boven de dertig graden. Na dagen in de natuur, vonden wij het heerlijk om weer even in de bewoonde wereld te zijn. Er is veel te doen in de omgeving van Swakopmund. Je kunt je hier meerdere dagen heerlijk vermaken.

Wat te doen in Swakopmund?

Swakopmund is een bezienswaardige stad. Je kunt heerlijk struinen langs de kust en door het centrum. De architectuur van Swakopmund was voor ons niet de hoofdreden om hiernaartoe te komen. Wij kwamen ook voor de leuke activiteiten in de omgeving.

Excursies/tours Swakopmund

The Living Desert tour

De voornaamste reden voor ons om Swakopmund te bezoeken was de Living desert tour. Tijdens de Living Desert tour ga je op zoek naar de dieren die in deze woestijn leven. Dan hebben we het niet over leeuwen, zebra’s en olifanten, maar over skinks, hagedissen, slangen en kameleons. Een gids rijdt je in een 4wd met lege banden door de woestijn en gaat op zoek naar alles wat in deze woestijn leeft. Soms duikt de gids frontaal het zand in om een dier onder het zand vandaan te halen. Zo kun je de dieren van heel dichtbij bekijken. Een safari, maar dan net even anders. Maar juist daarom wel erg leuk én interessant. De tour duurt ongeveer een halve dag. Er worden verschillende tours aangeboden, zoals:

Zorg dat je de tour van de te voren boekt, want hij is populair.

Welwitschia/Maanlandschap tour

Een andere leuke tour is de Welwitschia/maanlandschap tour. Dit is een dagtour. De Welwitschia is een plant die in Namibië groeit en zeer oud kan worden. Je hebt een vrouwelijke en een mannelijke variant. Daarnaast ga je het binnenland in waar je het maanlandschap en de Swakop River Canyon kunt bewonderen. Het is ook mogelijk om de Welwitschia drive op eigen houtje te doen. Je moet hiervoor wel een vergunning hebben. Deze kun je halen bij het toeristenbureau in Swakopmund.

Spitzkoppe

De Spitzkoppe is het hoogste punt van een groep rotsen op anderhalf uur rijden van Swakopmund. Je vindt hier prachtige rotsformaties.

Kajak experience/Sandwich harbour tour in Walvis Bay

Daarnaast heb je de mogelijkheid een Sandwich-harbour tour of kajaktour te maken. Er worden ook combinaties van kajak en sandwich harbour aangeboden. Bij de Sanwich Harbour tour rijd je met een 4*4 over de spectaculaire duinen. Onderweg heb je kans op het zien van wildlife.

Bij de kajaktour wordt je eerst met een 4wd naar Pelican point gereden. Dit is al een leuke rit want je ziet onderweg al van allerlei soorten vogels. Vervolgens ga je met kajaks het water op en word je van het ene hoogtepunt naar het andere geleid. Wij zagen tijdens onze tocht onder andere flamingo’s, pelikanen, dolfijnen en zeehonden. De dolfijnen en zeehonden vinden het leuk om om de kajak heen te zwemmen en soms zelfs om er overheen springen. Het kajakken start altijd in de ochtend in verband met de wind, dus hou hier rekening mee in je planning.

Waar ligt Swakopmund?

Namibië

 Overnachten in Swakopmund

Swakopmund is één van de weinige plaatsen in Namibië waar veel accommodatie te vinden is. Het is ook de enige echte badplaats van Namibië en daardoor erg populair.

Lees ook onze andere artikelen over Namibië