Vliegen naar Namibië

Vliegen naar Namibië

Er zijn twee internationale luchthavens waarop je kunt vliegen naar Namibië. Dit zijn Windhoek (Hosea Kutako) en Walvisbaai. De meeste bezoekers starten hun reis in Windhoek. Vanuit Windhoek is het ook mogelijk om door te vliegen naar diverse andere kleine luchthavens in Namibië, zoals Lüderitz, Ondangwa, Walvisbaai, Oranjemund, Mpacha en Rundu. Zo kun je je reis door Namibië ook op een andere plek starten.

Mijn locatie
Bereken route

Je hoeft een bezoek aan Namibië niet per definitie te starten of te eindigen in Namibië. Zo kun je bijvoorbeeld heen of terug vliegen vanaf:

  • De Victoriawatervallen in Zimbabwe (luchthaven Victoriavallen).
  • Nationaal Park Maun in Botswana (Luchthaven Maun).
  • Kglagadi Transfrontier Park in Zuid Afrika (Luchthaven Upington).

Begin je je reis in een ander land dan waar je vertrekt? En steek je daardoor met een huurauto de grens over? Houd er dan rekening mee dat er een toeslag kan gelden bij autohuur. Dit geldt overigens ook als je je auto in een andere plaats inlevert.

Vluchten naar Namibië

Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België naar Windhoek of Walvisbaai. Je moet minimaal een keer overstappen. Overstappen kan in Duitsland (München of Frankfurt) of in Zuid-Afrika (Johannesburg of Kaapstad). Het snelst vlieg je via de Duitse steden. Als je via Zuid-Afrika vliegt, duurt de vlucht over het algemeen langer.

Vanuit Duitsland zijn er wel directe vluchten naar Windhoek in Namibië. Er wordt direct gevlogen vanaf München en Frankfurt door Condor. De dichtstbijzijnde luchthaven vanuit Nederland is Frankfurt. Vanuit Utrecht rijd je er in ongeveer 4 uur naartoe. Het is zeker een overweging waard om naar Frankfurt te rijden en vanuit hier direct naar Namibië te vliegen. Je vliegt vanaf Frankfurt in 10 uur naar Windhoek.

Voor de overige bovengenoemde luchthavens moet je altijd een keer overstappen. Ook vanuit Duitsland.

Hieronder vind je een aantal opties voor het vliegen naar Namibië (met maximaal een overstap op Windhoek en Walvisbaai).

Vertrek Aankomst Maatschappij
Nederland
Amsterdam Windhoek o.a. Condor, KLM, Air Namibia (overstap in München, Franfurt, Johannesburg of Kaapstad)
Amsterdam Walvisbaai o.a. KLM, Air Namibia (overstap in Johannesburg of Kaapstad)
België
Brussel Windhoek o.a. Condor, Lufthansa, Air Canada (overstap in Frankfurt)
Duitsland
Frankfurt Windhoek Condor, Air Namibia
Frankfurt Walvisbaai o.a. South African Airways, Air Namibia, Lufthansa (overstap in Johannesburg of Windhoek)
Düsseldorf Windhoek Condor (overstap in Frankfurt)
Dortmund Windhoek Condor, Eurowings (overstap in München)

Vlucht boeken naar Namibië

Een uitgebreid overzicht van alle opties die je op jouw vertrekdata hebt vind je op de site van Vliegtickets.nl. Tip: klik het vinkje aan bij inclusief alternatieve luchthavens. Alle in de buurt liggende vliegvelden voor zowel aankomst als vertrek worden dan ook meegenomen in de zoekopdracht. Op deze manier kun je heel snel het goedkoopste traject vinden. Vliegtickets.nl toont niet alleen de standaard vliegticketprijzen, maar ook speciale onderhandelde prijzen en prijzen van prijsvechters.