Vliegen naar Namibië

Vliegen naar Namibië

Er zijn twee internationale luchthavens waarop je kunt vliegen naar Namibië. Dit zijn Windhoek (Hosea Kutako) en Walvisbaai. De meeste bezoekers starten hun reis in Windhoek. Vanuit Windhoek is het ook mogelijk om door te vliegen naar diverse andere kleine luchthavens in Namibië, zoals Lüderitz, Ondangwa, Walvisbaai, Oranjemund, Mpacha en Rundu. Zo kun je je reis door Namibië ook op een andere plek starten.

Internationale luchthaven Hosea Kutako (WDH)

Internationale luchthaven Walvisbaai (WVB)

Aviation Road, Windhoek, Namibië

Oranjemund, Namibië

B4, Namibië

B8, Rundu, Namibië

Katima Mulilo, Namibië

C46, Ondangwa, Namibië

A8, Zimbabwe

Maun, Botswana

Zuid-Afrika

Je hoeft een bezoek aan Namibië niet per definitie te starten of te eindigen in Namibië. Zo kun je bijvoorbeeld heen of terug vliegen vanaf:

  • De Victoriawatervallen in Zimbabwe (luchthaven Victoriavallen).
  • Nationaal Park Maun in Botswana (Luchthaven Maun).
  • Kglagadi Transfrontier Park in Zuid Afrika (Luchthaven Upington).

Begin je je reis in een ander land dan waar je vertrekt? En steek je daardoor met een huurauto de grens over? Houd er dan rekening mee dat er een toeslag kan gelden bij autohuur. Dit geldt overigens ook als je je auto in een andere plaats inlevert.

Rechtstreekse vluchten naar Namibië

Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België naar Windhoek of Walvisbaai. Vanuit Duitsland zijn er wel directe vluchten naar Windhoek (WDH) in Namibië. Er wordt direct gevlogen vanaf München en Frankfurt door Condor en Air Namibia. De dichtstbijzijnde luchthaven vanuit Nederland is Frankfurt. Vanuit Utrecht rijd je er in ongeveer 4 uur naartoe. Het is zeker een overweging waard om naar Frankfurt te rijden en vanuit hier direct naar Namibië te vliegen. Je vliegt vanaf Frankfurt in 10 uur naar Windhoek. Vergelijk altijd meerdere zoek- of boekingssites. Er is niet per definitie een site die de goedkoopste tickets aanbiedt. Hieronder vind je een selectie van ticketsites die vaak tot de goedkopere behoren.

Vliegen vanuit Nederland naar namibië

Zoals vermeld wordt er niet rechtstreeks gevlogen vanuit Nederland naar Namibië. Je moet minimaal een keer overstappen. Overstappen kan in Duitsland (München of Frankfurt), Qatar, Angola of in Zuid-Afrika (Johannesburg of Kaapstad). Het snelst vlieg je via de Duitse steden of Angola. Als je via Zuid-Afrika of Quatar vliegt, duurt de vlucht over het algemeen langer. Je kunt vanuit Nederland het beste naar Namibië vliegen vanuit Schiphol Amsterdam. Vergelijk altijd meerdere zoek- of boekingssites. Er is niet per definitie een site die de goedkoopste tickets aanbiedt. Hieronder vind je een selectie van ticketsites die vaak tot de goedkopere behoren.