Auto huren Sardinië

In Sardinië is het gebruikelijk dat je eigen vervoer hebt. Er rijden wel bussen tussen de bekende plaatsen, maar taxi's zijn redelijk schaars. Als je niet met je eigen auto komt en je wilt niet steeds op een plaats blijven, is het handig om een auto te huren. Een auto huren in Sardinië kan via diverse maatschappijen. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten?

Rijden in Sardinië

Van Cagliari naar Olbia loopt een snelweg midden door het eiland. Dit is een snelle verbindingsweg waardoor je snel van Zuid naar Noord kunt komen. Langs de kust en met name in de bergachtige streken zijn de wegen prima maar wel erg bochtig. Houdt hier rekening met meer reistijd. De wegen zijn vrijwel overal prima te berijden, maar inhalen kan nog wel eens lastig zijn.

Waar moet je rekening mee houden bij auto huren sardinië?

Hieronder een checklist waar je rekening mee moet houden al je een auto huurt:

 • De leeftijd en de kilometerstand van de auto die ze aanbieden;
 • De hoogte van het eigen risico bij schade;
 • De hoogte van het bedrag bij aansprakelijkheidsschade (WA);
 • Is de auto casco allround verzekerd;
 • Zijn de banden, bodem en glas meeverzekerd;
 • Zijn sleepkosten meeverzekerd;
 • Is diefstal altijd meeverzekerd;
 • Extra kosten voor extra bestuurder;
 • Zijn de kilometers ongelimiteerd (je wilt geen kosten per kilometer betalen);
 • Volle tank bij wegrijden en weer inleveren;
 • Moet de auto gewassen en gezogen worden;
 • Minimale leeftijd of minimale tijd bezit rijbewijs.

Auto huren vanuit Nederland

Het huren van een auto kan in het land zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere auto. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is. Het van tevoren regelen van een huurauto in Nederland heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Het huren van een auto vanuit Nederland hoeft niet duurder te zijn.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met de "kosten vallen wel mee".

KINDERZITJES, MAXI-COSI EN NAVIGATIESYSTEEM

Kinderzitjes kun je bij een autoverhuur maatschappij reserveren. Geef dit bij je reservering aan. Verhuurmaatschappijen berekenen hier echter wel een flink bedrag voor. Daarnaast kan het helaas gebeuren dat kinderzitjes ter plekke toch niet beschikbaar zijn. Ook de kwaliteit van het kinderzitje is niet altijd even goed. Als je zeker wilt zijn van een goed kinderzitje, neem dan je eigen kinderzitje mee. Deze zijn eenvoudig in te checken bij een vlucht en worden gezien als kinderspullen. Ze zijn dus meestal gratis mee te nemen. Check dit bij je vliegmaatschappij. Je hebt dan een goed kinderzitje en het is ook een stuk goedkoper. Doe er wel iets omheen. Dan wordt het niet smerig en blijft het een geheel. Dit geldt ook voor een maxi cosi. Deze kun je overigens meestal niet huren bij een autoverhuur maatschappij.

Ook het bijboeken van een navigatiesysteem kan de verhuurprijs fors doen stijgen.  Als je zelf in het bezit bent van een navigatiesysteem en de kaart van het land zit erin, neem deze dan ook zelf mee. Of je gebruikt Google Maps als je over genoeg data beschikt.

Auto huren Sardinië

Wij hebben goede ervaringen met Sunnycars autoverhuur. Zij werken samen met vrijwel alle gerenommeerde verhuurmaatschappijen in Sardinië. Daarnaast ben je goed verzekerd en betalen zij het eigen risico bij schade terug. Een extra bestuurder is meestal gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.