Waar auto huren Sardinië? | Tips en informatie

Als je in Sardinië veel wilt bezoeken, is een huurauto de beste optie. Niet alle delen van Sardinië zijn namelijk goed te bereiken met de bus of trein. Daarnaast kost het ook meer tijd. Een auto huren kan via diverse maatschappijen. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? En regel je de huurauto al in Nederland of in Sardinië? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden, zoals eigen risico. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. We proberen verschillende vragen te beantwoorden zoals :

Rijden in Sardinië

Van Cagliari naar Olbia loopt een snelweg midden door het eiland. Dit is een snelle verbindingsweg waardoor je snel van Zuid naar Noord kunt komen. Langs de kust en met name in de bergachtige streken zijn de wegen prima maar wel erg bochtig. Houdt hier rekening met meer reistijd. De wegen zijn vrijwel overal prima te berijden, maar inhalen kan nog wel eens lastig zijn.

Waar moet je op letten bij auto huren sardinië?

Hieronder een checklist waar je rekening mee moet houden al je een auto huurt:

 • Hoogte van het eigen risico bij schade;
 • Verzekerd bedrag bij aansprakelijkheidsschade (WA);
 • Is de auto all-in verzekerd;
 • Zijn de banden, bodem en glas meeverzekerd;
 • Zijn sleepkosten meeverzekerd;
 • Eerlijke tankregeling: volle tank bij wegrijden en inleveren;
 • Zijn de kilometers ongelimiteerd (je wilt geen kosten per kilometer betalen);
 • Leeftijd en de kilometerstand van de auto die ze aanbieden;
 • Extra kosten voor extra bestuurder;
 • Moet de auto gewassen en gezogen ingeleverd worden;
 • Worden er extra kosten gerekend bij regen (regentoeslag);
 • Minimale leeftijd of minimale tijd bezit rijbewijs.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer bij het ophalen in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met de "kosten vallen wel mee".

Geld besparen op kinderzitjes en navigatiesysteem

Autoverhuurbedrijven hebben ontdekt dat kinderzitjes en navigatiesystemen veel geld kunnen opbrengen. Er wordt soms veel geld gevraagd voor het huren van een navigatiesysteem en kinderzitjes. Ook in Sardinië. Daarnaast kan het gebeuren dat een kinderzitje ter plekke toch niet beschikbaar is of dat je naar een ander kantoor moet rijden om het  op te halen.

Neem je kinderzitjes mee

Kinderzitjes kun je meestal gratis inchecken bij de vliegtuigmaatschappij. Check hiervoor de site van de vliegmaatschappij. Zitverkleiners kunnen als handbagage mee (eventueel bij incheck mee laten gaan met de koffers). Autostoeltjes lever je in bij de bagageband voor speciale goederen, nadat je de stoel hebt ingecheckt. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als alle andere niet-standaard bagage. Het is wel even wat meer gedoe, maar het kan je veel geld besparen. Neem niet het nieuwste kinderzitje mee en verpak het goed. Het komt met ander spullen in het ruim te zitten en een krasje zit er snel op. Bestaat de autostoel uit twee losse onderdelen? Maak ze dan stevig aan elkaar vast of doe ze bij elkaar in een tas of hoes. Wij gebruikten een vliegtuighoes om het stoeltje in mee te nemen.

Neem je eigen navigatiesysteem mee of download een navigatie app

Als je een eigen navigatiesysteem hebt, neem die dan mee. Er worden soms woekerprijzen gevraagd voor het navigatiesysteem. Er zijn ook diverse apps die je op je telefoon kunt installeren en offline kunt gebruiken. In Google maps kun je een gebied opslaan en offline een maand gebruiken. Wij hebben zelf ook gebruik gemaakt van Google Maps. Zorg wel dat je van te voren de kaart van de Sardinië gedownload hebt.

Waar auto huren Sardinië?

Het huren van een auto kan meestal wel op Sardinië zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere of duurdere auto. Zeker als je deze op een van de luchthavens op wil halen. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is en wat het eigen risico is. Wij hebben er daarom voor gekozen om onze auto van te voren te boeken. Het van tevoren regelen van een huurauto heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Aanbieders van autohuur in Sardinië zijn onder andere:

Sunny Cars

Sunny Cars biedt autohuur zonder zorgen. Ze bieden een uitgebreide All in dekking (zelfs banden, glas en bodem). Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug. Sunny Cars is niet de verhuurder zelf. Via Sunny Cars huur je bij erkende maatschappijen (zoals Enterprise, Sixt, Hertz, etc.). Bij welke maatschappij je huurt is afhankelijk van de auto die je selecteert. Gratis annuleren kan tot een uur voor huuraanvang. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars autoverhuur en huren meestal hier onze auto.

TUI Cars

TUI Cars is nog wat korter actief op de Nederlandse markt. De huurauto's zijn vrijwel altijd inclusief een all-in verzekering zonder eigen risico (check dit nog wel even). De dekking is iets minder uitgebreid dan bij Sunny Cars. Sleepkosten zijn bijvoorbeeld hier niet meeverzekerd. En bij schade worden administratiekosten in rekening gebracht. Via Tui cars huur je bij erkende maatschappijen (zoals Enterprise, Hertz en Sixt, etc.). Bij Tui Cars kun je standaard gratis annuleren tot 24 uur van te voren. Ook met TUI Cars hebben we goede ervaringen.

EasyTerra

Een derde optie is EasyTerra. EasyTerra hanteert de laagste prijs garantie. Zij bieden echter geen volledige All Risk verzekering. Sleepkosten zijn bijvoorbeeld niet verzekerd en ook banden, glas en bodem is niet standaard verzekerd. Maar het is wel mogelijk een groot deel van de risico's te verzekeren en het eigen risico af te dekken voor de onderdelen. EasyTerra biedt meerdere opties aan, waar je zelf bepaald welk risico je neemt. Let dus goed op wat je boekt. Annuleren is gratis tot 48 uur van te voren.

Auto huren luchthaven Sardinië

De meeste bezoekers zullen hun huurauto ophalen op de luchthaven. Voordeel is dat de je meteen de flexibiliteit hebt van een huurauto en geen transfer hoeft te regelen. Er zijn drie internationale vliegvelden op Sardinië: Oblia, Alghero en Cagliari. Op al deze vliegvelden is het mogelijk een auto op het vliegveld zelf op te halen. Zorg dat je bij de zoekterm wel het woord luchthaven erbij vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *