De duinen van Piscinas | Hoogste duinen van Sardinië

Combinatie van strand met een prachtige natuurwandeling

Onze waardering:

De duinen van Piscinas

Aan de kust van de Costa Verde liggen de duinen van Piscinas. Een duinlandschap dat woestijnachtig aandoet. Vanaf de zee loopt het een heel eind landinwaarts. De duinen zijn steeds in beweging door de mistral wind en kunnen 60 meter hoog worden. Daarmee behoren ze tot de hoogste van Europa.

Het is een uitstekend gebied om strand met wandelen door de natuur te combineren. Het strand is drie kilometer lang en je kijkt er uit op het mooie duinlandschap. Het wandelen door de duinen is prachtig. Bij iedere bocht is het landschap weer anders. Je kunt een klein rondje maken door het duinlandschap, maar je kunt er ook een paar uur doorheen struinen. Achter Hotel Le Dune staan een aantal oude mijnkarretjes. Dit is een mooi startpunt voor een wandeling. Probeer wel van te voren een route uit te stippelen. De Rother wandelgids beschrijft een wandeling door de duinen van Piscinas. 

Hoe kom je er?

Het is een behoorlijk stuk rijden naar de duinen van Piscinas. Neem op de SP126 de afslag naar Ingurtosu. Na Ingurtuso kom je op een goede ongeasfalteerde weg. Deze moet je ongeveer 9 kilometer volgen richting Hotel Le Dune. Onderweg kom je langs oude vervallen mijnen. Er is parkeergelegenheid bij het strand. Onderweg zie je de duinen regelmatig in de verte liggen.

Is het kindvriendelijk?

Het is ontzettend leuk om met kinderen door de duinlandschappen te lopen. Op sommige stukken kunnen ze lekker door het zand rennen en van de duinen afrollen. Soms zitten er schuinen stukken bij waar je doorheen moet, hier moet je even opletten. De wat jongere kinderen kunnen wat moeite hebben met deze schuine stukken en de hogere duinen. Of ze raken vermoeid door het wandelen in het mulle zand. Een rug- of buikdrager is dan wel makkelijk.

Eten- en drinken

Er is een café aan het strand waar van alles te verkrijgen is. Je kunt er ook parasols en zonnebedden huren. Hotel Le Dune ligt direct aan het strand. Dit hotel heeft ook een restaurant.

Kleding en schoenen

Je loopt tijdens de wandeling niet alleen op het zand, daarnaast kan het zand heet zijn. Het is dus aan te raden wel iets aan je voeten te doen. Bijvoorbeeld sandalen.