Golf van Orosei

Leuke boottocht langs prachtige kliffen en rotsformaties met bezoek aan stranden

Onze waardering:

Golf van Orosei

De Golf van Orosei ligt aan de oostkust van Sardinië. Het maakt onderdeel uit van het Gennargentu National Park. Langs de kustlijn liggen fotogenieke stranden met mooie rotsformaties. De stranden liggen schitterend tussen de hoge kliffen en zijn alleen per boot of te voet bereikbaar.  De meest bekende stranden zijn Cala Fiuli, Cala Luna, Cala Sisine, Cala Biriola, Cala Mariolu en Cala Goloritze. Het zijn voornamelijk kiezelstranden. Naast de stranden is de Golf van Orosei prachtig om de hoge kliffen, mooie karstformaties en zeegrotten, die zeker een bezoek waard zijn. Tijdens een boottocht bezoek je een aantal van deze stranden en krijg je een mooi uitzicht op de ruige kustlijnen. Welke stranden dit zijn is afhankelijk van de maatschappij waarmee je gaat. Optioneel kan ook nog een bezoek worden gebracht aan de beroemde Bue Marino grot. Het is een mooie grot, met name door de spiegeling van de kalkafzettingen in het water.

Er zijn ook diverse (lange) wandelingen te maken langs de Golf van Orosei die ook bij de stranden uitkomen. Optioneel kun je na de wandeling ook terug met de boot. Deze moet je wel van te voren boeken. Andersom kan natuurlijk ook.

Hoe kom je er?

Er varen diverse boten vanaf de haven van Cala Gonone. Als je het plaatsje inrijdt, rijdt dan bij de rotonde rechtdoor. Neem de afslag naar de haven. Er staan daar diverse aanbieders van boottochten. Er is een parkeerplaats. Hiervoor moet je betalen en de parkeerplaats is niet heel erg groot.

De wandelingen kennen diverse startpunten. De Rother wandelgids Sardinië is een goed boek voor wie de Supramonte (en de rest van Sardinië) te voet wil verkennen.

Mijn locatie
Bereken route

Is het kindvriendelijk?

Er zijn diverse aanbieders van boottochten. Er zijn kleine speedboten, zodiacs en wat grotere boten. De grotere boten zijn het meest geschikt voor kinderen.

Het bezoeken van de Golf van Orosei is een dagtocht. Er wordt regelmatig gestopt voor een bezoek aan een strand, waar dan ook wel minimaal een uur gebleven wordt. Voor hele kleine kinderen kan deze tocht te lang zijn. Houdt er rekening mee dat er weinig schaduw is op te stranden.

Wil je met kleine kinderen toch wat van de kust zien? Kies dan voor een retour boottocht naar Cala Luna of een bezoek aan de Bue Marino grot. Deze liggen het dichtst bij. Vanaf Cala Luna kun je op meerdere momenten van de dag terug varen.

De wandelingen worden over het algemeen niet aangeraden met kinderen.

Eten en drinken

In de haven in Cala Gonone zijn diverse restaurants en bars waar wat te verkrijgen is. Op cala Mariolu is een snackbar aanwezig waar broodjes, drank en ijsjes worden verkocht. Er zijn boottrips die een complete lunch verzorgen. Als dit niet het geval is, is het aan te raden zelf drank en eten mee te nemen. Neem voldoende water mee.

Kleding en schoenen

Er zijn geen specifieke kledingeisen voor deze trip. Houdt er rekening mee dat er weinig schaduw is op de stranden. Zorg voor voldoende zonnebrandcrème.

Overig

In de Bue Marino grot is het verboden foto's te maken i.v.m. copyright.