Overnachten sardinië | Toeristische plaatsen Sardinië

Niet ieder gebied in Sardinië is even bekend en dat merk je ook aan het aanbod van accommodaties in Sardinië. Er zijn hele populaire gebieden zoals het Noorden net boven Olbia en het Zuiden aan beide zijden naast Cagliari. Dit is met name gericht op de strandaanbidders. Het mooie westen is redelijk onbekend en hier is ook minder aanbod. In het oosten bij het Supramonte bergmassief is weer meer toerisme.  Sardinië is een veelzijdig eiland. Maar waar moet je overnachten? Wat is er te zien in de omgeving? Heeft het mooie stranden? Dat lees je in dit blog.

Overnachten Noord Sardinië

Het meest toeristische deel is het noorden van Sardinië. Dit heeft ook te maken met de ligging van de vliegvelden. Alghero (west) en Olbia (oost) liggen beiden in het noorden. Alghero is een leuke bezienswaardige  stad met smalle  steegjes. Je vind er prachtige langgerekte witte stranden om en nabij de stad en je kunt vanaf Alghero de Neptunus grot bezoeken. Aan de noordkust vind je de prachtig op een rots gebouwde middeleeuwse plaats Castelsardo.

Ga je voor het strand dan kun je het beste iets noordelijker van Castelsardo gaan zitten. Valledoria en Badesi Mare zijn de meest bekende badplaatsen aan deze kustlijn. Valledoria heeft veel watersportvoorzieningen. De badplaatsen aan de Costa Smeralda aan de noordewestkant van Olbia zijn legio. Dit is ook het gebied waar de jetset zich bevind. Baia Sardinia, Santa Teresa di Gallura, Palau, Porto Cervo, Golfo AranciCannigione en Porto Rotondo zijn de bekendste  plaatsen. Kijk hier niet raar op als je in een klein dorp winkels van Versace, Prada en Guci tegenkomt. Je vind hier mooie stranden. Tegenover de Costa Smeralda liggen De “La Maddalena eilanden”, een toeristische trekpleister.

Ook hier kun je aan de mooie stranden verblijven. Vanuit Santa Teresa di Gallura vertrekken de veerboten naar Corsica. Je kunt ook een dagtripje naar het mooie Corsicaanse stadje Bonifacio maken. Iets verder naar beneden kom je de bruisende  badplaats San Teodoro tegen. Hier liggen mooie baaien en heel veel stranden (18!). Het ligt vlak bij Olbia en is daardoor een populaire vakantiebestemming.

Overnachten Oost Sardinië

Ook aan de oostkust van Sardinië vind je mooie stranden. De Oostkust is wat diverser qua landschap. Je vind hier o.a. ook het Gennargentu gebergte. Verder naar het zuiden vind je Gennargentu national park. Hier kun je de kliffen van de Golf van Orosei bezoeken en prachtige wandelingen maken. Er zijn een aantal leuke badplaatsen in deze regio, zoals Orosei, Cala Gonone, Santa Maria Navarrese en Arbatax. De echte wandelaars kunnen ook terecht in de dorpjes in de bergen zoals Baunei, Dorgali en Oliena.

Overnachten Zuid Sardinië

Ook Zuid Sardinië is populair toeristisch gebied. Dit komt doordat de hoofdstad Cagliari hier ligt (met vliegveld) en er bijzonder mooie stranden in de omgeving van Cagliari liggen.

In het oosten zijn de meest populaire badplaatsen Costa Rei en Villasimius. Hier vind je een prachtig witte zandstranden en alle toeristische faciliteiten zijn aanwezig. Aan de andere kant van Cagliari vind je badplaatsen Santa Margherita di Pula en Chia.  Naast prachtige stranden vind je hier ook roze flamingo’s in de lagunes.

In het zuidwesten vind ligt het schiereiland Sant’Antioco. Naast de mooie oude stad van Sant’Antioco vind je diverse plaatsen met mooie stranden zoals Calasetta.

Overnachten West Sardinië

De westkust van Sardinië is nog redelijk onontdekt door de internationale toeristen. Hier vind je met name de locals en zijn de stranden nog onberoerd. De zee is aan deze kant wel wat wilder. Oristano is hier de bekendste stad. Hier vind je ook de meeste accommodatie en is het drukker. Verder naar het zuiden vind je de Westkust van Iglesiente. Deze  kenmerkt zich door mooi berglandschap. Ook de kuststrook is erg mooi. Deze regio onderscheid zich door de mooie natuur en is ook zeer geschikt om te wandelen. Een accommodatie vinden in dit gebied is erg lastig. De plaatsen Buggerru, Portixeddu en Nebida bieden wel wat accommodatie. Deze plaatsen beschikken allemaal over een of meerdere zandstranden. Je kunt ook iets verder naar het zuiden gaan zitten in bijvoorbeeld Portoscuso als je deze regio wilt bezoeken.