Overnachten en accommodaties Sardinië | Leukste plaatsen op Sardinië

Waar moet je zijn in Sardinië?

Niet ieder gebied in Sardinië is even bekend en dat merk je ook aan het aanbod van accommodaties in Sardinië. Er zijn hele populaire gebieden zoals het Noorden net boven Olbia en het Zuiden aan beide zijden naast Cagliari. Dit is met name gericht op de strandaanbidders. Het westen is redelijk onbekend en hier is ook minder aanbod. In het oosten bij het Supramonte bergmassief is weer meer toerisme, maar niet zo grootschalig als in het Zuiden en Noorden. De vragen die vaak gesteld worden zijn: waar moet je zijn in Sardinië? Wat zijn de overnachtingsplekken? En wat zijn de aanbieders van accommodaties op Sardinië? Dit is heel persoonlijk. In dit artikel proberen we aan te geven wat de leuke plaatsen in Sardinië zijn en wat er in de omgeving te vinden en te doen is.

Noord Sardinië

Kaart in het midden plaatsen
Bereken route

Oost Sardinië

Kaart in het midden plaatsen
Bereken route

Noord Sardinië

Het meest toeristische deel van Sardinië is het noorden. Dit heeft ook te maken met de ligging van de vliegvelden. Alghero (west) en Olbia (oost) liggen beiden in het noorden.

Alghero is een leuke bezienswaardige stad met smalle steegjes. Je vind er prachtige langgerekte witte stranden om en nabij de stad en je kunt vanaf Alghero de grot van Neptunus bezoeken.

Aan de noordkust vind je de prachtig op een rots gebouwde middeleeuwse plaats Castelsardo. Ga je voor het strand dan kun je het beste iets noordelijker van Castelsardo gaan zitten. Valledoria en Badesi Mare zijn de meest bekende badplaatsen aan deze kustlijn. Valledoria heeft veel watersportvoorzieningen.

De badplaatsen aan de Costa Smeralda aan de noordewestkant van Olbia zijn legio. Dit is ook het gebied waar de jetset zich bevind. Baia Sardinia, Santa Teresa di Gallura, Palau, Porto Cervo, Golfo AranciCannigione en Porto Rotondo zijn de bekendste  plaatsen. Kijk hier niet raar op als je in een klein dorp winkels van Versace, Prada en Guci tegenkomt. Je vind hier mooie stranden. Tegenover de Costa Smeralda liggen De “La Maddalena eilanden”, een toeristische trekpleister. Ook hier kun je aan de mooie stranden verblijven. Vanuit Santa Teresa di Gallura vertrekken de veerboten naar Corsica. Je kunt ook een dagtripje naar het mooie Corsicaanse stadje Bonifacio maken.

Iets verder naar het zuiden kom je de bruisende  badplaats San Teodoro tegen. Hier liggen mooie baaien en heel veel stranden (18!). Het ligt vlak bij Olbia en is daardoor een populaire vakantiebestemming.

Oost Sardinië

Ook aan de oostkust van Sardinië vind je mooie stranden. De Oostkust is wat bergachtiger qua landschap. Je vind hier o.a. ook het Gennargentu gebergte. Hier kun je de kliffen van de Golf van Orosei bezoeken en prachtige wandelingen naar bijvoorbeeld Gola di Gorropu of Monte Novo San Giovanni maken. Er zijn een aantal leuke badplaatsen in deze regio, zoals Orosei, Cala Gonone, Santa Maria Navarrese en Arbatax. De echte wandelaars kunnen ook terecht in de dorpjes in de bergen zoals Baunei, Dorgali en Oliena.

West Sardinië

Kaart in het midden plaatsen
Bereken route

Zuid Sardinië

Kaart in het midden plaatsen
Bereken route

West Sardinië

De westkust van Sardinië is nog redelijk onontdekt door internationale toeristen. De locals komen hier wel graag. Hier vind je nog onberoerde stranden. De zee is aan deze kant wel wat wilder. Oristano is hier de bekendste stad. Hier vind je ook de meeste accommodatie.

Verder naar het zuiden vind je de westkust van Iglesiente. Deze kenmerkt zich door mooi berglandschap. Ook de kuststrook is erg mooi. Deze regio onderscheid zich door de mooie natuur en is ook zeer geschikt om te wandelen. Een accommodatie vinden in dit gebied is erg lastig. De plaatsen Buggerru, Portixeddu en Nebida bieden wel wat accommodatie. Deze plaatsen beschikken allemaal over een of meerdere zandstranden. De meeste kans voor het vinden van een accommodatie in deze regio heb je bij Booking.com. Je kunt ook iets verder naar het zuiden gaan zitten in bijvoorbeeld Gonnesa of Portoscuso als je deze regio wilt bezoeken.

Zuid Sardinië

Ook Zuid Sardinië is populair toeristisch gebied. Dit komt doordat de hoofdstad Cagliari hier ligt (met vliegveld) en er bijzonder mooie stranden in de omgeving van Cagliari liggen.

In het oosten zijn de meest populaire badplaatsen Costa Rei en Villasimius. Hier vind je een prachtig witte zandstranden en alle toeristische faciliteiten zijn aanwezig. Aan de andere kant van Cagliari vind je badplaatsen Santa Margherita di Pula en Chia.  Naast prachtige stranden vind je hier ook roze flamingo’s in de lagunes.

In het zuidwesten vind ligt het schiereiland Sant’Antioco. Naast de mooie oude stad van Sant’Antioco vind je diverse plaatsen met mooie stranden zoals Calasetta.

Aanbieders accommodaties in Sardinië

Hieronder vind je een selectie van aanbieders van accommodaties in Sardinië. Zat de juiste vakantieaanbieder er niet bij, zoek dan verder in ons overzicht van vakantieaanbieders.

Vakantiehuizen

Onze favoriet voor wat betreft vakantiehuisjes is HomeAway. Ook met Interhome hebben we goede ervaringen.

HOTELS/RESORTS

Booking.com en Trivago hebben veel aanbod aan appartementen , hotels en resorts in Sardinië.

Stacaravans/bungalowtenten en staanplaatsen op campings

Vacanceselect, ANWB-camping, Eurocampings en Booking.com bieden stacaravans en bungalowtenten op een camping/glamping in Sardinië aan.