Sicilië tips | Tips en informatie vakantie Sicilië

Het Italiaanse eiland Sicilië is een populaire vakantiebestemming. Logisch, want het heeft een gunstig klimaat en daarnaast is het heel veelzijdig. Of je nu van cultuur, natuur of het strand houdt, het is er allemaal. Daarnaast kun je er heerlijk eten en probeer ook zeker de Siciliaanse wijnen. Wij hebben het oostelijke deel van Sicilië bezocht. Het Noord-Oosten is de populairste regio, want hier ligt de Etna. Je kunt mooie wandelingen maken op en rond deze nog actieve vulkaan. Aan de zuidkust bij de stad Agrigento vind je nog geen massatoerisme, maar wel prachtige stranden en witte rotskliffen. Ook qua oude cultuur kom je hier aan je trekken in de Valle dei templi. Leuke stadjes en mooie stranden kom je tegen in het Zuid-Oosten. In dit artikel vind je links naar artikelen met tips en informatie voor een vakantie in Sicilië.

Tips en Informatie vakantie Sicilië

Bezienswaardigheden Sicilië

Sicilië heeft de bezoeker heel wat te bieden. Het zit vol met historie. Je vind er al overblijfselen uit de tijd van ver voor Christus en de Griekse en Romeinse bezetting. Voeg daar de middeleeuwse stadjes en de vele natuurparken bij en je hebt een fantastische reisbestemming. Er zijn bekende en minder bekende attracties in Sicilië. In dit artikel vind je de attracties en bezienswaardigheden op Sicilië die wij hebben bezocht.

Lees wat er te zien en te doen is op Sicilië

Auto huren Sicilië

In Sicilië is veel te zien en te doen. De meeste bezoekers huren daarom een auto. Je komt zo makkelijker en sneller op de plaats van bestemming dan met het openbaar vervoer. Een auto huren kan via diverse maatschappijen in Sicilië, zoals Sunny Cars of Tui Cars. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten als je een auto wilt huren in Sicilië?

Lees tips en informatie over auto huren Sicilië

Vliegen naar Sicilië

Sicilië is met de auto te bereiken. Je moet dan wel helemaal naar het zuiden van Italië rijden of een overtocht met de boot maken. Dit kost minimaal een dag of twee. De meeste bezoekers kiezen er daarom voor te vliegen naar Sicilië. Je vliegt in ongeveer drie uur naar Sicilië. Maar welke luchthavens zijn er in Sicilië? En van vanaf welke luchthavens vlieg je er rechtstreeks heen? En kun je een auto huren op de luchthaven? Dat lees je in dit artikel.

Lees tips en informatie over vliegen naar Sicilië

Veerboot naar Sicilië

Wil je met eigen vervoer naar Sicilië dan is de boot een goede optie. Zeker omdat je al vanuit Noord Italië of Zuid Frankrijk op de veerboot kunt stappen naar Sicilië. Er zijn diverse aanbieders van overtochten naar Sicilië. Lees hier alles over hoe je met de veerboot naar Sicilië kunt komen. Wat zijn de aankomst- en vertrekhavens. Welke maatschappijen varen op Sicilië. Kun je met de veerboot naar de Eolische eilanden en tips.

Lees tips en informatie over veerboot naar Sicilië