Veerboot naar Sicilië | Informatie overtocht Sicilië

Aanbieders veerboot naar Sicilië

Je kunt Sicilië bereiken met de auto. Je moet dan wel helemaal naar het zuiden van Italië rijden. Wil je met eigen vervoer naar Sicilië dan is de boot een goede optie. Zeker omdat je al vanuit Noord Italië of Zuid Frankrijk op de veerboot kunt stappen naar Sicilië. Er zijn diverse maatschappijen die overtochten naar Sicilië aanbieden:

 • Liberty Lines
 • GNV
 • Grimaldi
 • Caronte & Tourist
 • Corsica Ferries

Welke aanbieder je moet kiezen is afhankelijk van de datum, reisduur en prijs. Je kunt kiezen voor een snelle overtocht of een overtocht met overnachting. Sommige overtochten varen meerdere keren per week, andere gaan maar een keer week. Vergelijken is raadzaam aangezien er veel verschil kan zitten in reisduur en prijs van de overtochten.

Aankomst- en vertrekhavens Sicilië

De veerdiensten vertrekken van verschillende havens in Italië en Frankrijk. Je hebt keuze uit verschillende aankomstplekken op Sicilië. Op onderstaande kaartjes zie je welke aankomst- en vertrekhavens er voor Sicilië zijn.

Vertrekhavens

Toulon, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk

Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk

Civitavecchia, Lazio, Italië

Vibo Valentia, Calabria, Italië

Salerno, Campania, Italië

Reggio di Calabria, Calabria, Italië

Napels, Campania, Italië

Livorno, Toscana, Italië

Genua, Liguria, Italië

Havens Italië/Frankrijk
Livorno
Genua
Civitavecchia (Rome)
Napels
Salerno
Reggio Calabria
Vibo Valentia
Nice
Toulon

Aankomsthavens

Milazzo, Sicilia, Italië

Messina, Sicilia, Italië

Catania, Sicilia, Italië

Termini Imerese, Sicilia, Italië

Palermo, Sicilia, Italië

Trapani, Sicilia, Italië

Havens Sicilië
Catania
Trapani
Palermo
Termini Imerese
Messina
Milazzo
 

Check de mogelijkheden voor je overtocht naar Sicilië

Sicilië is goed te bereiken met de veerboot. Er zijn veel mogelijke routes vanuit zowel Frankrijk als Italië. Alle opties met tijdsduur en aantal afvaarten per week kun je vinden op de site van Directferries.nl.

Via onderstaande links vind je informatie per havenplaats in Sicilië. Voer in de balk de naam in van de plaats van vertrek of aankomst en alle routeopties worden getoond:

Veerboot Sicilië naar Eolische eilanden

Het is ook mogelijk je trip in Sicilië te combineren met de Eolische eilanden die vlakbij liggen. Liberty Lines vaart dagelijks naar een of meer Eolische eilanden, waaronder Stromboli en terug.

Rustig reizen? Huur een hut

Op de boten kun je ook je eigen hut huren. In de hutten zijn bedden, douche en toilet aanwezig. Er zijn hutten voor 2 of meerdere personen beschikbaar. Als je overdag reist zijn de hutten vaak tegen een kleine meerprijs te boeken. Als je in alle rust wilt reizen of even je ogen dicht wilt doen, is dit een goede optie. Als je met kleine kinderen reist, kunnen ze toch even slapen. Als je de nachtboot neemt, zijn de hutten vaak wat duurder. Maar dit weegt misschien wel op tegen de prijs van een overnachting in een hotel.

Waar moet je op letten indien je met de boot naar Sicilië wilt?

 • Let bij het boeken niet alleen op de prijs en de duur van de overtocht. Een aankomstplaats dichtbij de plaats van bestemming is zeker een afweging die je mee moet nemen.
 • Boten vertrekken op verschillende tijdstippen. Door de juiste boot te reserveren, kun je een dag reizen winnen. Zorg wel dat het nog mogelijk is een accommodatie ter plekke te regelen of boek deze van te voren. Daarnaast kun je de kosten van een hotelovernachting uitsparen door bijvoorbeeld de nachtboot te nemen. De duur is dan ook minder relevant.
 • Niet op alle ferry's zijn aanhangwagens en caravans toegestaan. Geef dit aan bij het boeken van je overtocht.
 • In Zwitserland heb je een vignet nodig om over de snelwegen te mogen rijden.
 • Boten zijn in het weekend vaak duurder dan doordeweeks. Daarnaast kan het nog wel eens uitmaken als je vroeg boekt.
 • Het is mogelijk om de heen- en terugreis een andere vertrek- en aankomsthaven te kiezen. Je kunt ook terug via een andere maatschappij dan heen.

Lees ook onze andere artikelen over Sicilië