Kasteel van Predjama

Rovershol “hangend” in de rotsen

Onze waardering:

Kasteel van Predjama

Het middeleeuwse kasteel van Predjama ligt vlak bij de grotten van Postojna. Dit kasteel is gebouwd tegen en in een rotswand, wat hem zeer bijzonder maakt. Het lijkt alsof het kasteel aan de rotsen hangt. De bekendste bewoner was Erasmus, een rover. Het verhaal gaat dat ze hem maar niet te pakken konden krijgen. Het kasteel was gewoon te stevig. Buiten dan dat toilethokje… Het kasteel is tot aan de tweede wereldoorlog bewoond geweest. Sindsdien is het open voor bezoekers.

Het bezoek start met een uitzicht op het kasteel van Predjama. Vervolgens betaal je entree en ga je het kasteel binnen. Je krijgt bij de entree een gratis audioguide in het Nederlands, zodat je meer over de vertrekken en de geschiedenis te weten komt. Het kasteel van Predjama is uniek. Met name het gebruik van de grot in het interieur van het kasteel is fascinerend. Je loopt van vertrek naar vertrek en klimt steeds weer een verdieping hoger. Het zal je verbazen hoeveel vertrekken er in dit kasteel zijn.

De tour is goed te combineren met een bezoek aan de grotten van Postojna. Sterker nog, je kunt combinatietickets kopen. De combinatietickets zijn een stuk goedkoper dan als je de tickets afzonderlijk koopt.

Hoe kom je bij het kasteel van Predjama?

Vanaf de grotten van Postojna staat de route naar het kasteel van Predjama bewegwijzerd. Het is ongeveer 9 km rijden door bochtige wegen. Bij het kasteel is een parkeerplaats. Het aantal plaatsen in wel beperkt. Vanaf Postojna kun je ook een gratis shuttle bus nemen. Deze rijdt vanaf 13.00 uur om het uur. En vanaf 14.30 ieder uur weer terug.

Slovenië

Is het kindvriendelijk?

Het kasteel van Predjama kan met kinderen worden bezocht. Als je kleine kinderen hebt, kan het wat lastiger zijn. De vertrekken zijn klein en de trappen stijl. Kleine kinderen kunnen bij drukte dus wat overweldigd worden. Bezoek het kasteel daarom niet te laat op de dag. Het is niet mogelijk om het kasteel met een buggy te bezoeken. Een rug- of buidrager kan wel.

Eten en drinken

Er zijn diverse eetgelegenheden bij het kasteel van Predjama. De meesten met een mooi uitzicht op het kasteel.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden.