Vliegen naar Slovenië

Slovenië ligt ten zuiden van Oostenrijk. Vanaf Utrecht is het zo'n 11 uur met de auto zonder pauzes. Het is dus best wel stuk rijden. Daarnaast zijn er onderweg verschillende knelpunten zoals diverse tunnels, waar je in het hoogseizoen maar zo een tijdje vast kan staan. Een goed alternatief is te vliegen naar Slovenië. De vlucht naar Slovenië duurt ongeveer tussen de 1 uur 45 minuten en 2 uur. Hieronder vind je informatie en tips over vliegen naar Slovenië.

Luchthavens Slovenië

Het aanbod voor directe vluchten naar Slovenië is beperkt. Internationale vluchten landen eigenlijk alleen maar in Ljubljana. Dit is ook de belangrijkste luchthaven van Slovenië.Slovenië is echter maar een klein landje en het kan ook interessant zijn om de luchthavens in omringende landen te bekijken. Veel Slovenen kiezen zelf voor Treviso (Venetië) in Italië. Zeker als je aan de kant van de kust moet zijn. Ook vanaf de vliegvelden van Graz in Oostenrijk en Zagreb in Kroatië zit je zo in Slovenië.

Rechtstreekse vluchten naar Slovenië

KLM en Adria vliegen in het hoogseizoen vanuit Nederland rechtstreeks op Slovenië. Meer aanbod heb je in de omringende landen. Ook buiten het hoogseizoen wordt er direct gevlogen op Venetië.Vanuit Duitsland en België gaan er ook rechtstreekse vluchten naar Slovenië. Daarnaast zijn er natuurlijk legio opties met een overstap. Niet alle vluchten zijn het hele jaar beschikbaar.

Hieronder vind je een overzicht van de directe vluchten naar Slovenië en Venetië:

Vlucht boeken naar Slovenië

Het is lastig te zeggen welke zoek- of boekingssite nu het beste is. Er is nooit een site de goedkoopste. Dit scheelt per vlucht. Wij kiezen zelf meestal voor een combinatie van de zoeksites Skyscanner.nl en Momondo en de boekingssite Vliegtickets.nl. Deze zijn gebruikersvriendelijk en geven veel mogelijkheden om te filteren. Kijk ook altijd even op website van de vliegmaatschappij zelf. Het komt regelmatig voor dat je hier het voordeligst uit bent.

rechtstreekse Vluchten naar Slovenië

Er zijn redelijk wat maatschappijen die rechtstreeks op Slovenië vliegen. Meestal zijn dit prijsvechters. Het aanbod is wel afhankelijk van de maand waarin je wilt vliegen. Niet alle vluchten zijn het hele jaar beschikbaar.

Vliegen naar Ljubljana

Voor Ljubljana zijn er de volgende mogelijkheden:

Plaats Land Maatschappij
Amsterdam Nederland KLM, Adria
Brussel België Brussels airlines, Adria

Auto huren luchthaven Slovenië

Een auto huren kan bij een kantoor op de luchthaven in Ljubljana. Als je zeker wilt zijn van een auto naar keuze, kun je deze het beste van te voren boeken. Wij kiezen altijd voor auto huur inclusief een volledige verzekering zonder eigen risico. Het zou zonde zijn als de vakantie verpest wordt door een schade aan de auto. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars. Zij bieden een all-inclusive formule. Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug.