Vliegen naar Slovenië

Slovenië ligt ten zuiden van Oostenrijk. Vanaf Utrecht is het zo'n 11 uur met de auto zonder pauzes. Het is dus best wel stuk rijden. Daarnaast zijn er onderweg verschillende knelpunten zoals de Karawanken tunnel, waar je in het hoogseizoen maar zo anderhalf uur vast kan staan. Een goed alternatief is te vliegen naar Slovenië. De vlucht naar Slovenië duurt ongeveer tussen de 1 uur 45 minuten en 2 uur. Hieronder vind je informatie en tips over vliegen naar Slovenië.  

Tips vliegen naar Slovenië

  • Je hoeft niet per sé op Ljubljana te vliegen. Afhankelijk van je verblijfsplaats kan het (ook prijstechnisch) gunstiger zijn om te vliegen naar een luchthaven in één van de omliggende landen.  
  • Kijk of bagage inclusief is en hoeveel kilo je mee kunt nemen. Sommige maatschappijen brengen dit apart in rekening.

Vluchten naar Slovenië

Het aanbod voor directe vluchten naar Slovenië is beperkt. Internationale vluchten landen eigenlijk alleen maar in Ljubljana. Dit is ook de belangrijkste luchthaven van Slovenië. Deze stad ligt centraal in Slovenië en alle plaatsen in Slovenië zijn vanaf daar goed te bereiken. Ook de luchthaven van Venetië/Treviso ligt dicht bij de Sloveense grens. Je kunt dus ook via Italië vliegen. Een andere optie is vliegen op Oostenrijk, bijvoorbeeld Salzburg.

KLM en Adria vliegen in het hoogseizoen vanuit Nederland rechtstreeks op Slovenië. Het loont om ook te zoeken op Venetië/Treviso. Dit is vaak goedkoper en er is meer aanbod. Ook buiten het hoogseizoen wordt er direct gevlogen op Venetië.

Vanuit Duitsland en België gaan er ook rechtstreekse vluchten naar Slovenië. Daarnaast zijn er natuurlijk legio opties met een overstap. Niet alle vluchten zijn het hele jaar beschikbaar.

Hieronder vind je een overzicht van de directe vluchten naar Slovenië en Venetië:

Vertrek

Aankomst

Maatschappij

Nederland

Amsterdam

Ljubljana

KLM, Adria

Amsterdam

Venetië

KLM, Alitalia,

Transavia, EasyJet

Eindhoven

Treviso

Ryanair

België

Brussel

Ljubljana

Adria,
Brussels airlines

Brussel

Venetië

Brussels Airlines

Charleroi

Treviso

Ryanair

Brussel

Treviso

Ryanair

Duitsland

Frankfurt

Ljubljana

Ryanair
German Wings

Düsseldorf

Venetië

AirBerlin, Eurowings,

Alitalia

Keulen

Venetië

Eurowings

Hamburg

Venetië

EasyJet

 

Mijn locatie
Bereken route

Voor het vinden van de actuele prijzen en vertrektijden en het boeken van onze vlucht maken wij meestal gebruik van Skyscanner. Je vindt er de aanbiedingen van alle luchtvaartmaatschappijen. Voor autohuur maken we altijd gebruik van Sunny Cars.