Wat te zien en doen in Nederland? | Mooiste natuur en mooiste plekken

Nederland is prachtig! Er zijn veel mooie steden en overblijfselen uit het verleden. Ondanks dat Nederland dicht bevolkt is, heeft het ook hele mooie natuurgebieden. Deze kun je wandelend, met de fiets of met een boot ontdekken. Let ook op de seizoenen. Sommige gebieden zijn twee keer zo mooi als bijvoorbeeld de heide in bloei staat. Andere zijn juist weer schitterend in het voorjaar, de zomer of de herfst. Je leest in dit artikel onze tips en informatie voor een bezoek aan de mooiste natuur en mooiste plekken van Nederland.

Wat is er te zien en doen in Nederland?

Nationaal park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is een populaire dag- en vakantiebestemming. Je vindt er veel verschillende landschappen. Zo zijn er: bossen, heidevelden en stuifzandlandschappen. De natuur kun je verkennen op de fiets en wandelend. Daarnaast zijn er ook beroemde musea in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Een absolute aanrader is een van de gratis fietsen te pakken (of eigen fiets mee nemen) en daarmee het park rond te fietsen. Zo zie je het meest van dit nationale park.

Lees het hele artikel over De Hoge Veluwe

Wandelen Schoorlse duinen

Aan de Noord Hollandse kust liggen de Schoorlse duinen. Een prachtig heide- en duinlandschap, waar je de hoogste duinen van Nederland vindt. Je kunt hier wandelen, fietsen en mountainbiken. Wij hebben gekozen om hier te gaan wandelen. De Boswachterspad Noordzeewandeling wordt alom geprezen om haar diversiteit en gezien als de mooiste wandeling door de Schoorlse duinen. Je ziet hier zee, duin, bos en heide en wij besloten te kiezen voor deze wandeling.

Lees het hele artikel over de Schoorlse duinen

Giethoorn

Een toeristische trekpleister in Nederland is Giethoorn. Niet allen voor Nederlandse maar ook voor buitenlandse toeristen. Giethoorn is een must see in Nederland. Het bezienswaardige deel van het dorp ligt aan een lange straat, genaamd het Binnenpad. Hier vind je de pittoreske huisjes aan het water die met bruggetjes verbonden worden.  Langs deze straat vind je verschillende horeca gelegenheden en een paar toeristische winkels.

Lees het hele artikel over Giethoorn

Kanovaren door veengebieden

Nederland kent een aantal mooie veengebieden waar kanoroutes doorheen lopen. Deze behoren tot de mooiste van Nederland. Veengebieden zijn goed te ontdekken met de kano. Het leuke van het varen door veengebied is dat je naast kleine meertjes ook door smalle geulen vaart. Hier is de begroeiing overweldigend en heb je meer kans op het spotten van dieren. Deze kanotochten vind je o.a. op de Loosdrechtse plassen, N.p. Weerribben – Wieden en Nieuwkoopse plassen.

Lees het hele artikel over kanovaren door veengebieden

Wandelen Weerribben-Wieden

Een van de mooiste natuurparken van Nederland is nationaal park Weerribben-Wieden. Dit voormalige veengebied kenmerkt zich door uitgestrekte vlaktes met veel water. De natuur kan hier lekker haar gang en ook zijn diersoorten als otters hier weer succesvol geherintroduceerd. Vlak bij Giethoorn ligt het dorp Wanneperveen. Hier vind je twee hele mooie en leuke wandelingen: het Veenweidepad en het Kiersche wijdepad.

Lees het hele artikel over wandelen Weerribben-Wieden

Zeehonden spotten Waddenzee in Noord Holland

Zeehonden komen veel voor langs de Nederlandse kust. Met een beetje geluk vind je ze tijdens een wandeling langs de kust of op het wad. De meeste kans heb je echter als een boottocht neemt om zeehonden te spotten. Boottochten om zeehonden te spotten worden zowel vanuit de kop van Noord Holland, Friesland, Zeeland als vanuit de Waddeneilanden georganiseerd. Wij hebben gekozen om zeehonden te gaan spotten tijdens onze vakantie in Noord Holland.

Lees het hele artikel over zeehonden spotten

Wandelen in de Loonse en Drunense duinen

Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen. En dit duin, heide- en stuifzandlandschap ligt niet aan de kust, maar in Noord Brabant. Dit prachtige gebied is op verschillende manieren te ontdekken. Je kunt hier wandelen, fietsen, mountainbiken en met een huifkar door het park heen. Wij hebben ervoor gekozen om te gaan wandelen. Er gaan meerdere wandelingen door het gebied heen.

Lees het hele artikel over de Loonse en Drunense duinen

VOC stad Hoorn

Hoorn ligt in Noord Holland aan het IJsselmeer wat vroeger de Zuiderzee was. Het was een belangrijke stad in het VOC tijdperk en daar zie je veel van terug in de stad. De historische stad heeft veel terrasjes en je kunt er heerlijk doorheen struinen. Breng zeker een bezoek aan de haven van Hoorn en het Rode steen plein. Ook de musea in de stad zijn de moeite waard. In Hoorn kun je gratis parkeren aan Oostkant van de stad “parkeerterrein de Nieuwe Wal en ABC-terrein”.

Lees het hele artikel over Hoorn