Zeehonden spotten wadden Nederland | Boottocht Noord-Holland

Zeehonden spotten op de waddenzee in Nederland met de boot

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Zeehonden spotten wadden Nederland vanuit Noord Holland

Zeehonden komen veel voor langs de Nederlandse kust. Met een beetje geluk vind je ze tijdens een wandeling langs de kust of op het wad. De meeste kans heb je echter als je een boottocht neemt om zeehonden te spotten. Boottochten om zeehonden te spotten worden zowel vanuit de kop van Noord Holland, Friesland, Zeeland als vanuit de Waddeneilanden georganiseerd. Wij hebben gekozen om zeehonden te gaan spotten tijdens onze vakantie in Noord Holland.

Zeehonden spotten vanuit Den Oever

Vanuit de haven van Den Oever in Noord Holland worden diverse zeehondentochten georganiseerd. De boot vaart naar meerdere zandplaten waar veel zeehonden op zitten. Leuk is dat je dan ook nog een stuk langs de afsluitdijk opvaart. Onderweg zie je ook nog watervogels zoals de aalscholver en de lepelaar.

De zeehondentocht wordt onder andere aangeboden door SWRW. Tijdens de boottocht van ongeveer twee uur hebben we zeker 30 zeehonden gezien. Neem wel je verrekijker mee, want ze kunnen niet te dicht langs de zandplaten opvaren. Met een beetje geluk zwemmen ze rond de boot en kun je ze van dichter bij bekijken.

Route en parkeren zeehonden spotten Wadden

SWRW zit op de Oostkade van de haven in Den Oever. Als je navigeert naar parkeerplaats Oostkade Den Oever (A) dan kom je bij het ticket center aan. Deze zie je direct bij het oprijden van de parkeerplaats aan je rechterkant.

Overnachten zeehonden spotten wadden

Overnachten kan in Den Oever zelf. Populaire vakantieplaatsen zoals Callantsoog en Julianadorp liggen op ongeveer een half uur rijden.

Is zeehonden spotten kindvriendelijk?

De tocht kan prima met kinderen worden gedaan. Als kinderen willen gaan lopen is het wel raadzaam met ze mee te lopen en afhankelijk van de leeftijd ze vast te houden. De boot kan wiebelen. In de kantine onderdeks is er de mogelijkheid om te kleuren. Kinderen krijgen na afloop ook nog een verrassing.

Eten en drinken

Aan boord van de SWRW zijn wat simpele snacks te krijgen in de kantine.

Schoenen en Kleding

Het kan flink waaien op zee. Hou hier rekening mee. Zelfs op een warme dag kan het op zee snel koud aanvoelen. Ook zonnebrand is aan te raden.