Tips en informatie vakantie Oostenrijk | Oostenrijk vakantietips

Oostenrijk is een populaire vakantiebestemming. Zowel in de winter als de zomer kun je je er prima vermaken. Onze tips gaan met name over het zomerseizoen. Er is heel veel te zien en te doen in Oostenrijk. Er zijn kloven, grotten, meren, watervallen, leuke stadjes en nog veel meer. Karinthië is in de zomer de populairste bestemming. Dit heeft met het klimaat te maken. Maar als je gaat voor de mooie natuur kun je onder andere ook prima terecht in Salzburgerland, Tirol en Stiermarken. In dit artikel vind je links naar artikelen met tips en informatie voor een vakantie in Oostenrijk.

Tips en Informatie vakantie Oostenrijk

Bezienswaardigheden Salzburgerland Oostenrijk

Er zijn veel bezienswaardigheden in het Salzburgerland in Oostenrijk te vinden. Dit maakt het een mooie zomerbestemming. Een heleboel attracties van het Salzburgerland zijn pas vanaf mei open en dus alleen in de zomer geopend. Er is van alles te zien: kloven, gletsjers, grotten, watervallen en de mooie stad Salzburg. Het Salzburgerland is niet onontdekt, maar er zijn wel degelijk nog bezienswaardigheden die minder bekend zijn.

Lees wat er te zien en te doen is in Salzburgerland

Bezienswaardigheden Tirol Oostenrijk

Tirol is volgens ons de mooiste regio van Oostenrijk. Je vind er kloven, gletsjers, meren, watervallen en prachtige bergkammen. Het is helemaal ingericht op toerisme. Ook voor kinderen is er heel veel te doen. Het weer in Tirol is onvoorspelbaar. Houdt daar wel rekening mee als je een zomervakantie naar Tirol boekt. Maar ook bij slecht weer is er van alles te doen. Alles is makkelijk met de auto te bereiken. Vind hier de attracties en bezienswaardigheden in Tirol die wij hebben bezocht.

Lees wat er te zien en te doen is in Tirol

Auto huren Oostenrijk

Oostenrijk is een prachtig land. Er is veel te zien en te doen. Er is een openbaar vervoer netwerk. Maar het is vaak wel makkelijker en sneller om met een auto naar de diverse bestemmingen te rijden. Kom je niet met eigen vervoer dan is een auto huren een goede optie. Een auto huren kan via diverse maatschappijen in Oostenrijk. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden.

Lees tips en informatie over auto huren Oostenrijk