Gollinger waterval Salzburgerland Oostenrijk

Eenvoudige wandeling naar waterval op 40 minuten rijden van Salzburg

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Gollinger waterval

De Gollinger waterval ligt vlak achter het plaatsje Golling. Deze mooie waterval is makkelijk te bereiken vanaf Salzburg en dat maakt hem populair. De waterval valt in twee trappen 75 meter omlaag. En ligt mooi tussen groen en rotsen.

Het kost ongeveer vijf minuten om vanaf de entree (ticket nodig) naar de voet van de eerste trap van de waterval te lopen. De wandeling voert over eenvoudig bospad. Onderweg loop je langs een watermolen. Aan de voet van de waterval kun je over de rotsen klimmen. Hier word je echter wel nat van de nevel. De eerste trap is weliswaar minder hoog dan de tweede, maar wel mooier om te zien.

Vanaf de voet van de waterval kun je verder omhoog lopen. Hier vind je meerdere mooie uitzichtpunten op de waterval totdat je na 10 minuten bij het officiële uitzichtpunt komt. De meeste bezoekers gaan hier terug, maar missen dan nog een aantal noemenswaardige passages:

  • De regenboogbrug, bij mooi weer kans op zien van regenboog in de nevel;
  • De heksenketel, hier kijk je naar de vallende tweede trap van de waterval door een venster;
  • De grot met de bron van de waterval.

Het kost ongeveer 20 minuten extra om deze passages mee te nemen.

Route en parkeren Gollinger waterval

Om de Gollinger waterval te bereiken neem je vanaf de A10 de afslag Golling. Vervolgens vervolg je je weg over de wasserfallstrasse. De waterval wordt aangegeven. Je vind een kleine parkeerplaats vlak voor het huisje waar je entree moet betalen. Parkeer je auto als het kan achterwaarts in. Dit kan het wegrijden makkelijker maken.

Gollinger Wasserfall, Kuchl, Salzburg, Oostenrijk

Overnachten Gollinger waterval

De Gollinger waterval ligt in de Tennengau regio. Leuke plaatsen om te verblijven zijn bijvoorbeeld Golling en Abtenau. De kloof is ook goed vanaf Salzburg te bezoeken.

Is de Gollinger waterval kindvriendelijk?

De Gollinger waterval is goed met kinderen te bezoeken. De route is niet geschikt voor Buggy’s en wandelwagens. Het tweede deel is wat lastiger en er moet wat meer voorzichtigheid in acht worden genomen.

Eten en drinken

Bij de entree kun je wat te eten en drinken krijgen. Ook zijn er in de buurt van de  parkeerplaats een aantal Gasthofen.

Kleding

Wandelschoenen zijn wel aan te raden. De bodem kan drassig zijn.

oVerig

De Gollinger waterval is goed te combineren met de Lammerklamm.

.