Kitzlochklamm Taxenbach | Kloof Salzburgerland Oostenrijk

Wandeling door een brede kloof langs kolkend water in Salzburgerland Oostenrijk

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Kitzlochklamm Taxenbach

De Kitzlochklamm vind je vlak bij het dorp Taxenbach in Salzburgerland. De kloof is 1.500 meter lang en  kenmerkt zich door veel watergeweld en is meer een ravijn dan een kloof. Trek ongeveer 1,5 uur uit voor een bezoek aan de kloof.

Al vrij snel na de entree vind je een indrukwekkende waterval. Vervolgens vervolgt de weg zich over houten paden, trappen en bruggen langs het kolkende water. Een behoorlijke klim brengt je langs mooie uitzichten op de brede kloof.

Aan het einde van de klim krijg je een splitsing. Ga eerst naar rechts. Via een lange tunnel lijdt deze weg je verder door de kloof. Je loopt hier op grote hoogte over een brug over het ravijn. Bij het eindpunt loop je dezelfde route terug en pak je de afslag naar links. Deze voert naar de uitgang.

Canyoning en raften Kitzlochklamm

De Kitzlochklamm is ook een ideale bestemming voor rafting en canyoning. Meer informatie vind je op de site van raftingcentrum.com.

Route en parkeren Kitzlochklamm

De hoofdingang van de Kitzlochklamm vind je in Taxenbach. Houdt in je navigatie Kitzlochklammstrasse in Taxenbach aan. Aan deze straat vind je drie parkeerterreinen (P1, P2 en P3). P1 ligt het dichtste bij de entree. Een medewerker geeft aan of je naar de dichterbij gelegen parkeerplaatsen kunt rijden of eerder moet parkeren.

Kitzlochklamm, Taxenbach, Salzburg, Oostenrijk

Overnachten Kitzlochklamm

De Kitzlochklamm ligt in Taxenbach. Hier zijn veel overnachtingsmogelijkheden. Zell am See ligt op twintig minuten rijden van Taxenbach en is ook een goede uitvalbasis voor de Kitzlochklamm.

Is de Kitlochklamm kindvriendelijk?

De Kitzlochklamm is prima met kinderen te doen. Ze moeten wel een stuk klimmen. Houdt ze wel goed bij je. De route voert over rotspad, houten paden en trappen. Een buggy is dus niet te gebruiken. Een rug- of buikdrager kan uitkomst bieden.

Eten en drinken

Zowel bij de entree als bij het einde van de kloof is er gelegenheid om iets te eten en drinken te kopen.

Kleding

Wandelschoenen zijn verplicht. Evenals een helm (liggen bij entree) die je de hele route moet dragen. De route heeft niet veel schaduw dus zonprotectie is aan te raden.