Krimmler waterval | Hoogste waterval van Oostenrijk

Wandel langs de hoogste waterval van Oostenrijk en geniet van de uitzichten

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Krimmler waterval Oostenrijk

De Krimmler waterval is de hoogste waterval van Oostenrijk en een na hoogste van Europa. Hij valt in verschillende lagen naar beneden over een totale hoogte van 380 meter. Je vindt de Krimmler waterval bij het dorpje Krimml in de deelstaat Salzburgerland.

Al vanaf de kant van de weg kun je een blik werpen op de waterval. Je ziet hier de verschillende lagen van de waterval. Het loont de moeite om de waterval ook van dichtbij te bekijken. Een wandelpad (ticket nodig) voert langs de waterval naar verschillende uitzichtplatformen.

Vanaf de entree voert een pad aan de linkerkant naar de voet van de waterval. Hier zie je twee lagen van de waterval. Loop dit pad terug en volg het pad omhoog naar de verschillende uitzichtplatformen. Dit pad is iets meer dan 4 km lang (1,5 uur). Je loopt eerst langs de onderste waterval, dan de middelste en dan de bovenste.

Het is een flinke klim, maar de uitzichten zijn fantastisch. Het water komt met veel geweld naar beneden. Dat is spectaculair, maar zorgt ook voor nevel. Je kunt dus ook een beetje nat worden. Bij goed weer en het juiste tijdstip kun je ook regenbogen zien vanaf de uitzichtplatformen. Als je bij het gasthof Schönangerl bent aangekomen, volgt het zwaarste gedeelte van de route. De klim wordt hier steiler. Je kunt helemaal doorlopen naar de bovenkant van de waterval. Niet iedereen loopt dit laatste stuk.

Route en parkeren Krimmler waterval

De parkeerplaatsen vind je vlak bij het dorpje Krimml, kort na afslag van de B168. Ga je via de gerlospas, houdt er dan rekening mee dat je hiervoor tol moet betalen.

P1 ligt het verste weg en P4 het dichts bij. Er wordt parkeergeld gevraagd. Voor P4 gelden andere tarieven dan voor de overige parkeerplaatsen. Dat komt omdat P4 bij de Water wereld hoort. Als je lang gaat wandelen is P4 duurder. Tenzij je ook de Water wereld wil bezoeken. Dan is er een voordelig combiticket (familieticket) beschikbaar, waar parkeergeld, entree waterval en de Water wereld bij in zit.

Krimmler Wasserfälle, Krimml, Salzburg, Oostenrijk

Overnachten Krimmler waterval

De waterval ligt in het plaatsje Krimml. Hier zijn diverse accommodaties beschikbaar. Ook andere plaatsen aan de B168/B311 hebben veel accommodatie zoals Mittersil en Zell am See. De Krimmler waterval is ook vanuit het Zillertal in Tirol goed te bereiken.

Is de Krimml waterval kindvriendelijk?

De wandeling naar boven is een flinke klim. Het is afhankelijk van wat het een kind aan kan. Houdt hier rekening mee. De wandeling voert over rotspad steil omhoog. Voor buggy’s niet ideaal, maar wel mogelijk. De Water wereld is voor kinderen erg leuk. Neem wel droge kleren mee.

Eten en drinken

Bij de water wereld zit een  restaurant, evenals bij de entree van de Krimmler waterval. Op de wandelroute ligt gasthof Schönangerl. Ook daar kun je eten en drinken krijgen.

Kleding

Zorg voor goede wandelschoenen en zonnebrand. Wil je niet nat worden dan kun je overwegen om een poncho mee te nemen. Wij vonden de nevel wel verfrissend.

Openingstijden Krimmler waterval

De waterval trail is alleen in het zomerseizoen te bezoeken. Je kunt de openingstijden vinden op de website van de waterval.

Krimml wasserwelten

Vlak bij de voet van de Krimml waterval liggen de Krimml wasserwelten. Leuk voor kinderen die even willen afkoelen na de inspanning. Combitickets met een bezoek aan de waterval inclusief parkeerticket voor P4 zijn te verkrijgen bij de ticket office van de Wasserwelten.

.