Lammerklamm | Lammerkloof

Leuke kloof op ongeveer 40 minuten rijden van Salzburg

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Lammerklamm

De Lammerklamm vind je in Scheffau am Tennengebirge in Salzburgerland Oostenrijk. Deze kloof ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Salzburg. Een bezoek aan de Lammerklamm kost je ongeveer een uur afhankelijk van foto stops en klauterplezier.

Deze mooie kloof heeft twee wandelpaden. Er loopt een kort wandelpad naar de donkere kloof. Deze voert over houten paden en trappen. Dit is het mooiste gedeelte van de kloof met hoge kloofwanden die dicht op elkaar staan.

Je moet dit pad weer teruglopen om bij het tweede pad uit te komen. Dit gedeelte is wat breder en iets minder hoog als de donkere kloof. Vlak na de start van dit pad kun je naar het water toe klauteren. Vanaf daar kijk je weer de kloof in. Vervolgens gaat het pad over houten paden en brug langs de kloof. Je loopt dezelfde weg terug.

Route en parkeren Lammerklamm

Om kloof te bereiken neem je vanaf de A10 de afslag Golling. Vervolgens vervolg je je weg richting Scheffau am Tennengebirge/Abtenau (B162). Vlak achter  het plaatsje Abtenau ligt de Lammerklamm. Je vind een parkeerplaats naast de B162 en iets naar beneden is ook nog parkeergelegenheid.

Lammerklamm, Scheffau am Tennengebirge, Salzburg, Oostenrijk

Overnachten Lammerklamm

De Lammerklamm ligt in de Tennengau regio. Leuke plaatsen om te verblijven zijn bijvoorbeeld Golling en Abtenau. De kloof is ook goed vanaf Salzburg te bezoeken.

Is de Lammerklamm kindvriendelijk?

Het bezoeken van de kloof is prima met kinderen te doen. Het is niet toegankelijk voor buggy’s of wandelwagens.

Eten en drinken

Aan het einde van wandelpad 2 zit een restaurant. Deze was echter niet open op de dag dat wij er waren.

Kleding

Wandelschoenen zijn aan te bevelen. Zeker als je wilt afdalen naar de oever.

Overig

De Lammerklamm is goed te combineren met de Gollinger waterval.