Lamprechtsgrot | Lamprechtshöhle | Salzburgerland Oostenrijk

Mooie grot in Salzburgerland Oostenrijk

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Lamprechtsgrot – Lamprechtshöhle

De Lamprechtsgrot is een van Europa ’s grootse grottenstelsels. Het ligt dicht bij het plaatsje Lofer in Oostenrijk vlak bij de Duitse grens. Een deel van de grot, zo’n 700 meter kan bezocht worden. Je doet er zo’n 45 minuten over. Er loopt een goed begaanbaar pad over beton, houten bruggen en trappen door de grot heen. Met name de diversiteit aan kleuren maakt de grot zeer bezienswaardig. Ook vind je er kleine watervalletjes en beekjes.

De ingang is bij het Gasthof, die je vanaf de parkeerplaats al kunt zien. Vanaf daar loop je eerst door een smal deel van de grot. Vervolgens wordt de grot breder en ga je via trappen omhoog de grot in. De klim naar boven is erg mooi en vanaf bovenaf is uitzicht naar beneden prachtig. Vergeet ook niet heel even af te dalen naar de Kanzlergrotte. Hier vind je een mooi watervalletje. Vanaf het eindpunt loop je dezelfde route terug als dat je heen bent gekomen.

De Lamprechtsgrot is een uitstekende bestemming bij regen. Het kan er dan wel erg druk worden. Wij waren er vrij vroeg en toen viel de drukte nog wel mee. Een bezoek aan de grot duurt korter dan een uur.

Route en parkeren Lamprechtsgrot

De Lamprechtsgrot ligt aan de hoofdweg tussen Saalfelden en Lofer. De parkeerplaats wordt vanaf die weg aangegeven. De onverharde parkeerplaats is niet zo heel groot. Het kan zijn dat je moet wachten op een parkeerplaats. Zeker op een regendag in het hoogseizoen.

Loop naar het Gasthof en daar kun je de tickets kopen.

Lamprechtshöhle, Sankt Martin bei Lofer, Salzburg, Oostenrijk

Overnachten lamprechtshohle

De Lamprechtsgrot ligt in het Oostenrijkse Salzburgerland in het plaatsje Sankt Martin bei Lofer. Het is een klein dorpje met aardig wat accommodatie. Naast de Lamprechtsgrot vind je hier ook de Seisenbergklamm en de Vorderkaseklamm.

De grotere plaatsen Saalfelden en Lofer liggen ook vlak bij. Hier vind je meer accommodatie. Ook de populaire plaatsen Zell am See en Kaprun liggen op minder dan een uur rijden.

Is de Lamprechtsgrot kindvriendelijk?

Door de Lamprechtsgrot ligt een goed aangelegd pad. Het is wel een flinke klim. Let met name op bij de afdaling. De Lamprechtsgrot is niet geschikt voor buggy’s. Voor kleine kinderen neem een buik- of rugdrager mee. Je moet wel af en toe bukken. Houdt hier rekening mee.

Eten en drinken

Gasthof Lamprechtshöhle is een restaurant waar je goed kunt eten of voor een drankje terecht kunt.

Kleding en schoenen

Het is kouder in de grot dan buiten (7 graden). Neem in ieder een geval een jas mee. Het is vochtig in de grot waardoor het glad kan worden. Schoenen met goed profiel zijn aan te raden.

Overig

De Lamprechtshöhle ligt vlak bij de Seisenbergklamm en de Vorderkaseklamm. Een combinatie ticket is mogelijk.