Seisenbergklamm | Seisenbergkloof

Mooie gevarieerde kloofwandeling in Salzburgerland

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Seisenbergklamm

De Seisenbergklamm is onze persoonlijke favoriet voor wat betreft de kloven die we hebben bezocht in Salzburgerland. Het is de meest diverse kloof en de begroeiing is prachtig. Ook zijn er hier mogelijkheden om bij het water te komen en dat vonden onze kinderen leuk. De Seisenbergklamm ligt in het plaatsje Weissbach bei Lofer. De wandeling door de kloof duurt ongeveer 1,5 uur.

De wandeling begint bij het bredere gedeelte van de kloof. Dit deel wordt geflankeerd door veel groen. Je loopt over rotspad, houten paden, bruggen en trappen. Ongeveer halverwege kom je bij het mooiste gedeelte van de kloof. Hier vernauwd de kloof zich en wordt het water wilder. De wanden van de kloof staan hier zo dicht op elkaar dat er weinig lichtinval is.

Aan het einde van dit deel van de kloof vind je een klein watervalletje. Hierna volgt nog een stuk langs de rivier. Aan het einde vind je de uitgang van de kloof. Hier kun je kiezen via een bospad terug naar de parkeerplaats te lopen of dezelfde route door de kloof terug te lopen.

Route en parkeren Seisenbergklamm

De kloof bevindt zich tussen de plaatsen Saalfelden en Lofer aan de B311. Bij het plaatsje Weissbach bei Lofer vind je de borden die je de weg wijzen naar de parkeerplaats bij de Seisenbergklamm.

Overnachten Seisenbergklamm

De Lamprechtsgrot ligt in het Oostenrijkse Salzburgerland in het plaatsje Sankt Martin bei Lofer. Het is een klein dorpje met aardig wat accommodatie. Naast de Seisenbergklamm vind je hier ook de Lamprechtshöhle en de Vorderkaseklamm. De grotere plaatsen Saalfelden en Lofer liggen vlak bij. Hier vind je meer accommodatie. Ook de populaire plaatsen Zell am See en Kaprun liggen op minder dan een uur rijden.

Is de Seisenbergklamm kindvriendelijk?

Je loopt met name over rotspaden en houten paden, bruggen en trappen. Het is dus prima te doen met kinderen. Houdt ze wel goed bij je. Voor kleinere kinderen kan de route wat lang zijn. Een buggy is gezien de rotspaden en trappen niet mogelijk. Een rug- of buikdrager kan wel. In het smalle gedeelte is het wel wat lastig lopen met de rugdrager.

Eten en drinken

Bij de entree is een restaurant/souvenirshop waar je wat te eten en drinken kunt krijgen.

Kleding

Voor de rotspaden en omdat de houten paden nog wel eens nat kunnen zijn, is het raadzaam om wandelschoenen te dragen.

Combinatieticket

De Seisenbergklamm ligt vlak bij de Lamprechtshöhle en de Vorderkaseklamm. Je kunt een combinatieticket voor alle drie de attracties kopen.

.