Sigmund Thun klamm | Sigmund Thun kloof

Bezoek een van de mooiste kloven van het Salzburgerland bij Kaprun

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Sigmund Thun kloof – Sigmund Thun klamm

De Sigmund Thun klamm ligt vlak bij Kaprun. Het is een van de mooiste kloven van het Salzburgerland in Oostenrijk. De kloof is niet heel groot (320 meter). De hele wandeling kun je in 40 minuten maken. De kloof is ontstaan door Gletsjerijs. Dit heeft een smalle kloof gevormd. De wandeling voert over houten paden, trappen en bruggen over het water heen.

Al vanaf de start bij de entree is de kloof prachtig. De route begint bij een waterval, die door de smalle kloof stroomt. Vervolgens loop je door de kloof langs en over het stromende water. De mooie uitzichten volgen elkaar in rap tempo op. Aan het einde vind je rotsformaties aan de wand die een geest en heks voorstellen. Een ijzeren hek markeert het einde van de kloof. Hier kun je ervoor kiezen om verder te wandelen (bijvoorbeeld rond de Klammsee) of terug te lopen naar de parkeerplaats.

Route en parkeren Sigmund Thun Klamm

De Sigmund Thun klamm ligt vlak achter Kaprun op de route naar de Kitzsteinhorn kabelbaan. Er zijn drie parkeerplaatsen die gemarkeerd worden met P1, P2 en P3. P1 ligt het dichts bij de ingang. De entree vind je na de kassa.

Het is ook mogelijk met het openbaar vervoer naar de klamm te komen. Er ligt een bushalte vlak voor de parkeerplaatsen.

Overnachten Sigmund Thun klamm

Je vindt de kloof dicht bij het toeristische plaatsje Kaprun. Hier vind je veel accommodaties en restaurants. Ook de populaire badplaats Zell am See ligt dicht bij.

Is de Sigmund Thun klamm kindvriendelijk?

De route voert over makkelijk te bewandelen houten paden met bruggen en trappen. Voor kinderen is deze wandeling, ook zeker gezien de afstand, goed te doen. De route is niet geschikt voor buggy’s.

Eten en drinken

In de kloof zelf is niets te krijgen. Kaprun ligt dichtbij. Daar zijn veel restaurants. Ook zijn er eetgelegenheden op een stukje wandelen van de kloof.

Kleding en schoenen

Schoenen met profiel is aan te raden. Het kan vochtig zijn op de houten paden en dan kun je wegglijden. Voor de rest geen bijzonderheden.