Wat is er te zien en doen in Tirol? | Bezienswaardigheden Tirol

Tirol is volgens ons de mooiste regio van Oostenrijk. Je vind er kloven, gletsjers, meren, watervallen en prachtige bergkammen. Het is helemaal ingericht op toerisme. Ook voor kinderen is er heel veel te doen. Het weer in Tirol is onvoorspelbaar. Houdt daar wel rekening mee als je een zomervakantie naar Tirol boekt. Maar ook bij slecht weer is er van alles te doen. Alles is makkelijk met de auto te bereiken. Hieronder vind je de attracties en bezienswaardigheden in Tirol die wij hebben bezocht.

Wat te zien en te doen in Tirol Oostenrijk?

Stuiben waterval

De Stuiben waterval is de hoogste waterval van Tirol. Deze behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van Tirol. De waterval is te bezoeken vanaf Umhausen (onder) en Niederthai (boven). Vanaf Umhausen bereik je de bovenkant van de waterval na ongeveer 1,5 uur lopen. Er zijn diverse uitzichtpunten gemaakt waar je de waterval goed kunt zien. De Stuibenfall is ook bekend om haar Klettersteig.

Lees het hele artikel over de Stuiben waterval

Rosengartenschlucht

In Imst in Tirol ligt de prachtige Rosengartenschlucht. Deze kloof start in de stad Imst en eindigt in Hoch Imst. Tijdens deze wandeling van ongeveer 1,5 uur vind je veel watervallen, overhangende rotsen en nauwe passages. Je kunt deze wandeling combineren met de langste rodelbaan ter wereld, de Alpine Coaster. De rodelbaan is maar liefst 3,5 kilometer lang.

Lees het hele artikel over Rosengartenschlucht/Alpine Coaster

Plenderlesseen

In het dorpje Kühtai vind je de dreiseen tour. Je kunt hier drie meren bezoeken, die de Plenderlesseen genoemd worden. De meren liggen tussen de bergtoppen op ongeveer 2000 meter hoogte. Ze worden omringd door mooie bergkammen. De meren zijn makkelijk te bereiken met de drieseen bergbahn. Maar je kunt er vanaf Kühtai ook naar toe wandelen of een combinatie maken van wandelen en de bergbahn.

Lees het hele artikel over Dreiseen tour/Plenderlesseen

Wolfsklamm

De Wolfsklamm in Stans is wat ons betreft de mooiste kloof van Tirol. Het is een prachtige nauwe kloof waar verschillende watervallen naar beneden vallen. De kloof is ongeveer 1 km lang en loopt van onder naar boven. Je doet ongeveer een uur over de klim. De wandeling voert over rotspaden, houten vlonders en trappen. De wandeling start in Stans. Hier betaal  je entree om de kloof in te mogen.

Lees het hele artikel over de Wolfsklamm

Kaunertaler Gletscherstrasse

Een van de mooiste panorama wegen in Tirol is de Kaunertaler Gletscherstrasse. Er is van alles te zien en te beleven onderweg en uiteindelijk kom je uit bij het ijs. De route start kort na de plaats Feichten. Hier betaal je tol om van de weg gebruik te mogen maken. Je ontvang een map met alle activiteiten en bezienswaardigheden die er te zien en te doen zijn. Dit zijn er maar liefst 34.

Lees het hele artikel over de Kaunertaler Gletscherstrasse

Grawa waterval en Sulzenau alm

In het Stubaital vind je de Grawa waterval. De waterval is 180 meter hoog en met zijn 85 meter breedte, de breedste waterval van Tirol. De Grawa waterval is voor iedereen makkelijk te bereiken. Op ongeveer een uur klimmen van de Grawa waterval ligt de Sulzenau alm. Dit is een van de mooiste almen van Tirol. Je loopt hier een keteldal met watervallen in waar een bergstroom doorheen loopt.

Lees het hele artikel over de Grawa waterval en Sulzenau alm

Watervallenweg Hintertux

Hintertux is met name bekend van de ijsgrot en de gletsjer. Je vind er echter ook veel mooie watervallen. Achter de gletscherbahn bevindt zich een mooi natuurgebied, waar je kunt wandelen. Er zijn diverse wandelingen te maken, die je zo lang kunt maken als je zelf wil. Wij hebben gekozen om de watervallenweg (Wasserfallweg) te volgen. Die kun je heen en terug lopen of een mooie rondwandeling maken.

Lees het hele artikel over de watervallenweg Hintertux

Hintertuxer gletsjer | Natur Eis Palast

Een van de highlights van Tirol is de Hintertuxer gletsjer. Er is van alles te zien en te beleven. Je vind hier het prachtige Natur Eis palast, een tubingbaan en is er een prachtig panorama over de omliggende toppen. En het is zelfs mogelijk om hier in de zomer nog te skiën. Het Natur Eis palast is de grootste attractie van de Hintertuxer gletsjer. Ook het panorama is prachtig.

Lees het hele artikel over de Hintertuxer gletsjer

Swarowski Kristalwelten

Een van de bekendste attracties van Tirol is de Swarowski kristalwelten. In dit museum zijn met behulp van kristallen verschillende kamers ingericht. Zo kom je onder andere in een sneeuwwereld met kerstbomen, een spiegelwereld, loop je door een doolhof van spijlen en zijn er kunstwerken van kristallen gemaakt. En er is ook een buitendeel. De ingang van het museum is bij het welbekende gezicht met waterval.

Lees het hele artikel over de Swarowski Kristalwelten

Hall in Tirol

Als je van mooie middeleeuwse stadjes houdt dan is de voormalige zoutstad Hall in Tirol een aanrader. Deze stad was in de middeleeuwen een rijke stad door de zoutwinning. Het oude centrum is nog geheel intact en je kunt er heerlijk door de romantische straatjes struinen. Hall in Tirol behoort tot de mooiste oude steden van Oostenrijk. “De Altstad” van Hall is zelfs groter dan die van Innsbruck.

Lees het hele artikel over Hall in Tirol