Dreiseen tour Ötztal | Plenderlesseen | Wandeling Ötztal

Een van de mooiste wandelingen van Tirol langs meerdere meren

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Dreiseen tour Ötztal | Plenderlesseen

In het dorpje Kühtai vind je de dreiseen tour. Je kunt hier drie meren bezoeken, die de Plenderlesseen genoemd worden. De meren liggen tussen de bergtoppen op ongeveer 2000 meter hoogte. Ze worden omringd door mooie bergkammen. De meren zijn makkelijk te bereiken met de drieseen bergbahn. Maar je kunt er vanaf Kühtai ook naar toe wandelen of een combinatie maken van wandelen en de bergbahn.

Wij kozen voor de laatste optie. We zijn met de bergbahn omhoog gegaan en zijn vervolgens afgedaald naar Kühtai.

Plenderlesseen

De drieseen bergbahn komt uit bij het hoogste gelegen bergmeer, de Oberer plenderlessee. Deze is meteen al erg mooi. Langs het meer loopt een wandelpad. Het tweede meer de Unterer Plenderlessee ligt daar vlakbij. Vlak daarachter ligt de Drieseenhütte, waar je wat kunt eten en drinken en zelfs kunt overnachten. Voor het derde meer, de Mitlerer bergsee, moet je nog een behoorlijk stuk wandelen. De route gaat grotendeels over rotspad. Het wordt gemarkeerd met de Oostenrijkse vlag geschilderd op rotsen. Gezien de afstand en intensiviteit (dalen en klimmen) loopt niet iedereen naar dit meer.

Hirschebensee

Als je gaat wandelen wordt dit vaak gecombineerd met een vierde meer “de Hirschebensee”. Deze doet zeker niet onder voor de Plenderlesseen. Vanaf de Mitlerer bergsee volg je de markering (Oostenrijkse vlag) helemaal naar beneden tot aan Kühtai. De Hirschebensee  vind je ongeveer halverwege. Vanaf de bergbahn is het ongeveer 1,5 uur wandelen naar beneden. De route is ook andersom te maken. De hele route staat beschreven in de Rother wandelgids Ötztal.

Parkeren Dreiseentour

Er is een grote parkeerplaats bij de Dreiseenbahn.

Kühtai, Gemeinde Silz, Bezirk Imst, Tirol, 6183, Oostenrijk

Zijn de Plenderlesseen kindvriendelijk?

De eerste twee meren liggen vlak bij het eindpunt van de Dreiseenbahn. Dit is voor iedereen goed te doen. Het pad is redelijk vlak, dus zelfs een buggy voldoet hier.

De hele wandeling is afhankelijk van de conditie van de kinderen. Het is gemarkeerd als lichte wandeling en er zitten geen enge passages in. Voor hele jonge kinderen is deze te zwaar vanwege het klimmen en dalen. Dit deel is ook niet geschikt voor een buggy. Een buik- of rugdrager is dan een betere optie.

Eten en drinken

Vlak bij het eindpunt van kabelbaan naast de Unterer Plenderlessee ligt de Drieseenhütte. Hier is een eenvoudige maaltijd en wat te drinken beschikbaar. In Kühtai zelf zijn meerdere restaurants.

Kleding

Goede wandelschoenen zijn aan te raden. Zeker als je de wandeling gaat maken. Er is weinig schaduw. Dus het is raadzaam je ook goed in te smeren.

Overnachten Dreiseentour

De Dreiseentour ligt in Kühtai. Dit is een populair wintersportdorp. Er is dus accommodatie zat. Het dorp ligt hoog, dus voor de zomer is het wellicht net iets te fris. Het kan in de avond behoorlijk afkoelen. Oetz is de dichtstbijzijnde toeristische plaats in het dal. Dit is een groot dorp met diverse toeristische faciliteiten. De drieseentour is ook prima te bereiken vanaf andere toeristische plaatsen, zoals Imst (41 min) en Innsbruck (42 min).Booking.com

Wat is er nog meer te zien in de buurt van de Plenderlesseen?

In de buurt van de Plenderlesseen vind je meer mooie bezienswaardigheden, waaronder: