Middeleeuwse stad Hall in Tirol | Bezienswaardigheden

Struinen door middeleeuwse stad met veel torens

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Middeleeuwse stad Hall in Tirol

Als je van mooie middeleeuwse stadjes houdt dan is de voormalige zoutstad Hall in Tirol een aanrader. Deze stad was in de middeleeuwen een rijke stad door de zoutwinning. Het oude centrum is nog geheel intact en je kunt er heerlijk door de romantische straatjes struinen. Hall in Tirol behoort tot de mooiste oude steden van Oostenrijk. “De Altstad” van Hall is zelfs groter dan die van Innsbruck.

Bezienswaardigheden

Een van de trekpleisters van de stad is de 700 jaar oude Hasegg burcht. Deze vind je net buiten het stadscentrum aan de Münzergasse. Hier vind je ook de munttoren. Deze toren kun je beklimmen voor een mooi uitzicht op de stad en de omliggende bergen. Het mooiste deel van de stad vind je midden in de Altstad aan de Oberer Stadtplatz. Vanaf dit plein heb je mooi uitzicht op het stadhuis en de St. Nikolauskerk. Hier vind je ook veel terrasjes. Een ander mooi plein is de Stiftsplatz. Deze wordt geflankeerd door mooie barokke gebouwen,  waaronder de Jezuïeten kerk.

Bergbaumuseum

Wil je meer te weten komen over de mijnwinning, dan kun je een bezoekje brengen aan het Bergbaumuseum. Hier vind je onder andere mijnschachten, werktuigen en mineralen. Dit museum is niet iedere dag geopend (eventueel wel op aanvraag). Meer informatie vind je hier.

Hall ligt overigens niet ver van Innsbruck af en ook de Swarovski Kristalwereld ligt vlakbij.

Parkeren Hall in Tirol

Om het oude centrum liggen diverse parkeerplaatsen. Vanaf deze parkeerplaatsen loop je zo de oude stad in.

Stadt Hall in Tirol, Bezirk Innsbruck-Land, Tirol, Oostenrijk

Stadt Hall in Tirol, Bezirk Innsbruck-Land, Tirol, Oostenrijk

Is de stad kindvriendelijk?

De stad is prima te bezoeken met kinderen. Het is voornamelijk vlak. Dus ook met een buggy te doen.

Eten en drinken

Er zijn restaurants en eetgelegenheden in de oude stad en ook in het nieuwe gedeelte.

Kleding

Geen bijzonderheden.

Overnachten Hall in Tirol

De stad ligt vlak bij Innsbruck. Hier zijn van allerlei toeristische faciliteiten te vinden. Innsbruck is misschien wel de perfecte uitvalbasis voor Tirol. De meeste attracties liggen binnen een uur rijden. De stad is ook prima te bereiken vanaf andere toeristische plaatsen, zoals Fügen (+/- 30 min).


Booking.com

Wat is er nog meer te zien in de buurt Hall?

In de buurt van de Hall vind je meer mooie bezienswaardigheden, waaronder: