Hintertuxer gletsjer Tirol Oostenrijk | Natur Eis Palast

Prachtige uitzichten en de mooiste ijsgrot van Oostenrijk

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Hintertuxer gletsjer Tirol Oostenrijk | Natur Eis Palast

Een van de highlights van Tirol is de Hintertuxer gletsjer. Er is van alles te zien en te beleven. Je vind hier het prachtige Natur Eis palast, een tubingbaan en is er een prachtig panorama over de omliggende toppen. En het is zelfs mogelijk om hier in de zomer nog te skiën.

Natur Eis Palast

Het Natur Eis palast is de grootste attractie van de Hintertuxer gletsjer. Deze is pas in 2007 ontdekt en in 2008 open gegaan voor publiek. Dit is een van de hoogtepunten van Tirol. Je vind onder andere ijskristallen, ijsstalactieten en bevroren watervallen.

Tickets kun je kopen in de container naast de Gletscherbus 3 uitgang. Vervolgens loop je naar beneden en volg je de bordjes Natur Eis Palast. Dit is ongeveer 10 minuten naar beneden lopen. Houdt er rekening mee dat deze weg naar beneden glad is. Tijdens ons bezoek (in coronatijd) waren er geen rondleidingen, maar kon je zelfstandig de grot in. Na een korte uitleg door een medewerker van de grot, mochten we de grot zelf gaan ontdekken. In de grot loop je via ijsgangen en ijzeren trapjes naar de mooie plekken in de grot. Aan het einde van de wandeling kun je nog een stukje varen met een boot door het ondergrondse meer van smeltwater. Dit gaat onder begeleiding van een medewerker van het Natur Eis Palast die dan nog wat over de grot verteld.

Houdt gedurende de wandeling goed te touwen vast. Want het is glad in de grot. Kinderen mogen de grot in vanaf 6 jaar.

Tubingbaan

Op de tubingbaan kunnen kinderen (en volwassenen) met banden naar beneden glijden. Het gebruik van de Tubingbaan is gratis. Na het glijden moeten de banden weer naar boven worden gebracht. Iedereen wil graag een keer aan de beurt komen, dus het is gangbaar om na een paar keer de band weer aan de volgende te geven.

Panaroma

Het panorama is prachtig. Je hebt hier uitzicht op de verschillende besneeuwde toppen en als je naar achteren doorloopt op de Schlegeis Stausee met daarachter de gletsjer. Deze zijn alleen te zien als het niet mistig is. Je kunt kijken hoe het zicht boven is op de verschillende webcams. De webcam van de gefrorene wand geeft aan hoe het op de gletsjer is.

Hoe kom je op de Hintertux Gletsjer?

Vlak achter het dorp Hintertux ligt de ingang van de Hintertux bergbahn. Om boven op de gletsjer te komen moet je Gletscherbus 1, 2 en 3 nemen. Als je uitstapt bij Gletscherbus 3 loop je direct de gletsjer op.

Wat is er nog meer te zien en te doen?

Als je boven klaar bent, kun je ook in de lager gelegen stations nog het een en ander beleven. Zo kun je vanaf station 2 de Spannagel grot bezoeken. Hiervoor loop je vanaf het bergstation een stukje naar beneden. In een uur durende wandeling loop je door de hoogst gelegen marmergrot van de alpen. Houdt rekening met de tijd van de laatste rondleiding. In het hoogseizoen is de laatste om 15.00 uur. https://www.tux.at/spannagelhoehle/

Vanaf station 1 en 2 kun je ook wandelingen starten. Het gebied rond de Hintertux gletsjer is een van de mooiste van Tirol met onder andere heel veel watervallen.

Parkeren Hintertuxer gletsjer

Er zijn meerdere grote parkeerplaatsen bij de Gletscherbahn in Hintertux. Hier kun je de auto gratis parkeren. Ook is er een ondergrondse garage.

Hintertux, Gemeinde Tux, Bezirk Schwaz, Tirol, 629, Oostenrijk

Is de Hintertuxer Gletsjer kindvriendelijk?

De Hintertuxer gletsjer is prima te bezoeken met kinderen. De Tubingbaan is er speciaal voor aangelegd. Voor Natur Eis Palast geldt een minimum leeftijd van zes jaar. Deze is voor kleine kinderen nog wel lastig in verband met de trappen.

Eten en drinken

Op de gletsjer is een restaurant. Ook bij de andere bergstations is wat te eten en drinken te verkrijgen.

Kleding

Voor het Natur Eis Palast en de gletsjer is warme kleding aan te raden. Wij hebben dat opgelost door een thermo shirt mee te nemen en met laagjes te werken. Goede wandelschoenen zijn een must. Je glijd makkelijk weg. Een zonnebril is geen overbodige luxe. Het ligt op de witte sneeuw weerkaatst en kan je verblinden. Denk ook aan zonnebrand.

Overnachten watervallenweg Hintertux

Overnachten kan in Tux of in het naastgelegen Zillertal. Mayrhofen ligt in de buurt (31 minuten rijden). Fügen ligt op ongeveer 49 minuten rijden. In het Zillertal vind je ook diverse campings.Booking.com

Wat is er nog meer te zien in de buurt van de Hintertuxer gletsjer?

In de buurt van de gletsjer vind je meer mooie bezienswaardigheden, waaronder: