Kaunertaler Gletscherstrasse | Mooiste panoramaweg in Tirol

Bezoek een grote diversiteit aan attracties op de mooiste weg van Tirol

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Kaunertaler Gletscherstrasse | Mooiste panoramaweg in Tirol

Een van de mooiste panorama wegen in Tirol is de Kaunertaler Gletscherstrasse. Er is van alles te zien en te beleven onderweg en uiteindelijk kom je uit bij het ijs. De route start kort na de plaats Feichten. Hier betaal je tol om van de weg gebruik te mogen maken. Van de kassière ontvang je een map van de Gletscherstrasse met alle activiteiten en bezienswaardigheden die er te zien en te doen zijn. Dit zijn er maar liefst 34. Kijk even van te voren wat je wilt doen. Wil je alleen de hoogtepunten bezoeken met een korte wandeling dan is een dag voldoende en anders kun je een meerdaagse kaart kopen.

De Kaunertaler Gletscherstrasse is 26 km lang en bevat maar liefst 29 S-bochten die netjes aflopend gemarkeerd zijn. Einddoel is natuurlijk de Gletsjer zelf.

Het grootste deel van de bezoekers komt voor de uitzichtpunten en het uitzichtpunt bij de Karlesjochbahn. Er is echter meer te zien. De populairste attracties zijn:

  • 4 – Pothole, uitgesleten pothole door smeltwater
  • 9 – Gepatsch Stausee, mooi uitzichtpunt over het 6 km lange stuwmeer met op de achtergrond de besneeuwde bergen.
  • 11/12 – Wurmetallbach, prachtige waterval van 140 meter hoog.
  • 13 – Gepatschhaus, Oude berghut. Vanaf hier heb je uitzicht op de andere kant van het stuwmeer. Ook vind je hier een oud kerkje. In het Gepatschhaus bevindt zich een restaurant.
  • 17 – Fernergarten, pad langs het water met uitzicht op rode rotsen. Iets verderop vind je een bruggetje waar een mooie waterval te zien is. Hier zijn ook veel klimparcours.
  • 32 – IJsgrot, hier heb je de mogelijkheid om een gletsjer van binnen te bekijken. Je hoeft geen toegang te betalen. Bij de parkeerplaats vind je een eet- en drinkgelegenheid.
  • 34 – Uitzichtpunt Karlesjochbahn op de Weisseeferner gletsjer, het hoofddoel voor de meeste. Uitzicht van bovenaf op de gletsjer en de omliggende bergtoppen en je kunt hier ook Italië en Zwitserland zien liggen. Kijk altijd even op de webcam of deze niet in de mist ligt.

Wandelen Kaunertaler Gletscherstrasse

Naast deze attracties kun je ook hele mooie wandelingen maken. Wij hebben zelf de Seelesseen meren wandeling gemaakt (25). Deze wandeling duurt ongeveer 30 minuten enkele weg.  De meren op zich zijn aardig, maar deze wandeling beloont je met een prachtig uitzicht op de voorkant van de gletsjer met de gletsjertong. Loop nog even voorbij de meren, dan krijg je een nog mooier uitzicht op de gletsjer.

We hadden niet de hele dag mooi weer. Dus hebben we deze verkozen boven een andere populaire route: 20. Rode rotsen en Fernergarten (2,5 uur), waar je vlakbij de gletsjertong komt en mooie uitzichten hebt op het stuwmeer en de rode rotsen.

Er zijn nog veel meer wandelingen. Een deel hiervan staat ook op de kaart die je bij de kassa krijgt. De zwaarte van de wandeling wordt hierbij aangegeven. Blauw is makkelijk, rood medium en zwart is moeilijk. Ze variëren van 20 minuten tot 6 uur.

Parkeren Kaunertaler Gletscherstrasse

Bij alle attracties is er een mogelijkheid om te parkeren. Bovenop de gletsjer is een hele grote parkeerplaats. Het aantal parkeerplaatsen bij de andere attracties varieert. Het heeft ons echter geen moeite gekost om de auto kwijt te kunnen.

Kaunertal Fernergries, Kaunertaler Gletscherstraße, Gemeinde Kaunertal, Bezirk Landeck, Tirol, 6524, Oostenrijk

Is de Kaunertaler gletscherstrasse kindvriendelijk?

De panoramaweg kan prima met kinderen worden bezocht. Voor veel attracties hoef je maar een klein stukje te lopen en de ijsgrot vinden ze leuk. De wandelingen echter zijn niet allemaal even geschikt voor kinderen. Deze variëren in moeilijkheidsgraad en zijn niet geschikt voor buggy's. Het is dus afhankelijk van wat je kind aan kan en welke moeilijkheidsgraad de wandeling heeft.

Eten en drinken

Zowel aan het begin en het eind van de Gepatschstausee is een restaurant (seepanoramas (9) en Gepatschaus (12). Bij de kabelbanen op de Gletscher vind je ook een restaurant (26).

Kleding

Goede wandelschoenen zijn aan te raden. Ook al ga je niet echt wandelen. Voor de ijsgrot heb je wel profiel op de schoen nodig. Daarnaast kan het boven koud zijn. Ook in hartje zomer. Zorg dat je warme kleding bij je hebt.

Overnachten Kaunertaler Gletscherstrasse

De dichtstbijzijnde plaats van betekenis in het Kaunertal is Feichten. Hier is vind je accommodatie, enkele restaurants en een klein overdekt zwembad. Op tussen de 20 en 30 minuten rijden ligt het district Serfaus-Fiss-Ladis-Prutz.  Dit is een toeristische regio en ook een goede uitvalbasis voor omliggende bezienswaardigheden. Ook vanuit Imst is de panoramstraat goed te bereiken (41 min). Innsbruck ligt op ongeveer 1 uur 20 minuten rijden.Booking.com

Wat is er nog meer te zien in de buurt van de Kaunertal Gletscherstrasse?

In de buurt van de panoramaweg vind je meer mooie bezienswaardigheden, waaronder: