Rosengartenschlucht | Rozentuinkloof en rodelbaan Alpine Coaster Imst

Combineer een van de mooiste kloven van Tirol met de langste rodelbaan ter wereld

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Rozentuinkloof Imst

In Imst in Tirol ligt de prachtige Rosengartenschlucht. Deze kloof start in de stad Imst en eindigt in Hoch Imst. Tijdens deze wandeling van ongeveer 1,5 uur (1,5 km/250 meter hoogteverschil) vind je veel watervallen, overhangende rotsen en nauwe passages.

De wandeling start in hartje Imst vlak bij de kerk. Je volgt vanaf de parkeerplaats Johannesplatz de bordjes Rosengartenschlucht en al vrij snel sta je in de kloof. Hier vind je de eerste kleine waterval. Vervolgens loopt de weg omhoog via houten paden, bruggetjes, rotspaden en onverhard pad. De wandeling is divers en dat maakt deze kloof heel bijzonder. Het ene moment zie je een mooie kloofdoorgang, dan weer een passage met overhangende rotsen en vervolgens een mooie waterval. Het is een populaire attractie en kan daardoor wel druk worden.

Het grootste deel van de wandeling voert door de kloof. Het laatste half uur gaat door bos langs de kloof. Hier krijg je nog de mogelijkheid om de Blaue Grotte te bezoeken. Wij hebben het blauw niet gezien, maar je hoeft er maar vijf minuten voor om te lopen. Uiteindelijk eindig je in Hoch Imst. Hier vind je diverse eetgelegenheden en verschillende (kinder)attracties. De bekendste is de Alpine Coaster, de langste rodelbaan van de wereld.

Terug volg je de bordjes Imst. Dit voert je grotendeels door bos terug naar Imst. Op het bord staat dat je hier 1 uur voor nodig hebt. Maar in de praktijk doe je hier een goed half uur over.

Alpine Coaster Imst

De langste Rodelbaan ter wereld ligt in Hoch Imst. Deze is goed te combineren met de Rosengartenslucht aangezien je hier praktisch bij uitkomt na de wandeling door de kloof. De rodelbaan is maar liefst 3,5 kilometer lang. Je kunt tickets kopen in Hoch Imst. Daarbij heb je de keuze of je zelf naar boven loopt of dat je met de stoeltjeslift naar boven gaat. Bovenaan moet je een nummer halen bij het huisje naast de ingang van de rodelbaan. Houdt de nummers goed in de gaten. Zorg dat je als je nummer bijna aan de beurt is, je al bij de ingang klaar staat. Het kan erg druk zijn, zeker in de middag. Als je niet op tijd bent, moet je opnieuw een nummer halen.

Canyoning en rafting Rozentuinkloof

De rozentuinkloof en omgeving is ook een van hotspots voor canyoning. Er is een heel divers aanbod aan excursies op verschillende niveaus. In de rozentuinkloof vind je o.a. deze canyoning tours.

Ook in de buurt van de rozentuinkloof zijn er mogelijkheden voor canyoning. Deze zijn online te vinden op onder andere Manawa.

Daarnaast is ook mogelijk om in de buurt van de Rosengartenschlucht te raften:

Parkeren Rosengartenschlucht

De dichtstbijzijnde parkeerplaats is de Johannesplatz (betaald parkeren). Je hebt hier een deel voor lang parkeren. Als deze parkeerplaats vol is, zijn er in Imst meerdere andere plekken waar je de auto kwijt kan.

Is de Rosengartenschlucht kindvriendelijk?

De wandeling wordt veel gelopen met kinderen. Maar doe dit niet met te jonge kinderen. Het is een flinke klim en ze moeten van klauteren houden. Houd ze dicht bij je en laat ze niet rennen. Het kan glad zijn en niet alle afgronden zijn afgezet. Onze kinderen van zeven en tien vonden het een leuke wandeling. Veel te zien en veel te klauteren.

De wandeling is niet geschikt voor buggy’s. Een buik- of rugdrager is een betere optie om met kleine kinderen deze kloof te bezoeken.

Eten en drinken

In Hoch Imst en Imst zijn er diverse eetgelegenheden. Gedurende de wandeling is er niets te verkrijgen. Neem voldoende water mee.

Kleding

Je loopt over diverse ondergronden en deze kunnen glad zijn. Zeker als het geregend heeft. Goede wandelschoenen zijn aan te raden. Je loopt maar deels in de schaduw. Dus het is raadzaam je ook goed in te smeren.

Overnachten Rosengartenschlucht

De Rosengartenslucht ligt in Imst. Dit is een groot dorp met diverse toeristische faciliteiten. Imst ligt ook gunstig voor andere bezienswaardigheden in de regio. De kloof is ook prima te bereiken vanaf andere toeristische plaatsen, zoals Oetz (20 min), Serfaus (44 min) en Innsbruck (45 min).Booking.com

Wat is er nog meer te zien in de buurt van de Rosengartenschlucht?

In de buurt van de Rosengartenschlucht vind je meer mooie bezienswaardigheden, waaronder: