Swarowski Kristalwelten museum Tirol Oostenrijk

Een kleurrijk uitstapje tussen de mineralen

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Swarowski Kristalwelten

Een van de bekendste attracties van Tirol is de Swarowski kristalwelten. In dit museum zijn met behulp van kristallen verschillende kamers ingericht. Zo kom je onder andere in een sneeuwwereld met kerstbomen, een spiegelwereld, loop je door een doolhof van spijlen en zijn er kunstwerken van kristallen gemaakt.

De een zal het geweldig vinden, voor de ander is dit te veel. De ingang is bij het welbekende gezicht met waterval. Hier kun je links- of rechtsom het museum betreden. Vervolgens ga je van kamer naar kamer onder de grond door. Iedere kamer heeft een ander thema. Uiteindelijk kom je uit bij de winkel waar een breed assortiment van de Swarowski collectie wordt aangeboden.

Hierna kun je het bezoek vervolgen in het buitendeel. Ook hier staan kunstwerken. Daarnaast vinden hier optredens plaats en zijn er speelplaatsen voor kinderen, een carrousel en een doolhof. De speeltoren is overdekt.

Swarowski kan als slecht weer bestemming worden gedaan. Houdt er dan wel rekening mee dat het een stuk drukker is.

Parkeren Swarowski museum

Er is een grote parkeerplaats bij het museum zelf. En als het druk is, zijn er iets verderop aan de hoofdweg ook nog verschillende parkeerplaatsen beschikbaar.

Is de het museum kindvriendelijk?

Het museum is prima te bezoeken met kinderen. Kinderen worden overweldigd. In het buitendeel is er ook van alles voor kinderen te doen. Zoals een speeltuin, doolhof en optredens.

Eten en drinken

Er is een restaurant bij het museum en in het buitendeel vind je een restaurant en kraampjes.

Kleding

Geen bijzonderheden.

Overnachten Swarowski Kristalwelten

Wattens ligt vlak bij Innsbruck. Hier zijn van allerlei toeristische faciliteiten te vinden. Innsbruck is misschien wel de perfecte uitvalbasis voor Tirol. De meeste attracties liggen binnen een uur rijden. Het museum is ook prima te bereiken vanaf andere toeristische plaatsen, zoals Fügen (25 min).Booking.com

Wat is er nog meer te zien in de buurt van de Swarowski Kristalwelten?

In de buurt van de het museum vind je meer mooie bezienswaardigheden, waaronder: