Watervallenweg Hintertux | Mooiste wandelingen Tirol

Wandel langs meerdere watervallen en potholes in Hintertux

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Watervallenweg Hintertux | Mooiste wandelingen Tirol

Hintertux is met name bekend van de ijsgrot en de gletsjer. Je vind er echter ook veel mooie watervallen. Achter de gletscherbahn bevindt zich een mooi natuurgebied, waar je kunt wandelen. Er zijn diverse wandelingen te maken, die je zo lang kunt maken als je zelf wilt. Wij hebben gekozen om de watervallenweg (Wasserfallweg) te volgen. Die kun je heen en terug lopen. We wilden echter een rondwandeling maken. Daarom hebben we na de watervallenweg een stukje de bordjes Spannagelhaus gevolgd. Die komen uit bij de afslag Rundweg-Waldeben-Hintertux. Vervolgens kun je Hintertux volgen. Deze wandeling duurt ongeveer 2/2,5 uur en je loopt langs verschillende watervallen op.

Kesselfall

Het pad naar de wasserfallweg begint rechts naast hotel Der Rinderhof (hotel rechts naast de gletscherbahn). De eerste waterval “De Kesselfall” vind je vrij snel en is voor iedereen goed te bereiken. Het pad er naar toe gaat grotendeels over geasfalteerd pad. De Kesselfall is erg mooi. Het water valt via meerdere stromen langs de uitgesleten rotsen. Dan begint de klim naar boven. Hiervoor moet je omhoog lopen via rotspaden. Je komt langs grotten en rotswanden.

Schraubenfall

Na een stuk klimmen kom je bij het uitzichtpunt op het eerste deel van de Schraubenfall. Hier heeft het water bijzondere formaties gemaakt. Ga zeker ook even kijken bij het 2e uitzichtpunt iets hoger. Verder naar boven ligt misschien wel het mooiste stuk. Daar heb je een doorkijk in een kleine kloof waar je het water doorheen ziet stromen.

Rondwandeling

Vervolgens kom je aan het einde van de wasserfallweg en kun je op dezelfde manier afdalen. Echter er is nog veel meer moois te ontdekken. Als je een stukje omhoog loopt en de borden Spannagelhaus volgt, vind je eerst aan de linkerkant een rotsformatie die de walvisbek wordt genoemd. Iets verder op hoor je rechts een waterstroom. Loop hier even naar toe want hier zie je hele mooie potholes.

Volg de route Spannagelhaus verder. Je ziet op deze route meerdere watervallen van de bergen komen. Neem de afslag Rundweg-Waldeben-Hintertux. Deze leid je naar een mooi keteldal waar watervallen naar beneden stromen. Vervolgens kun je afdalen naar je startpunt bij de kabelbaan in Hintertux.

Parkeren watervallenweg Hintertux

Er zijn meerdere grote parkeerplaatsen bij de Gletscherbahn in Hintertux. Hier kun je de auto gratis parkeren. Ook is er een ondergrondse garage.

Hintertux, Gemeinde Tux, Bezirk Schwaz, Tirol, 629, Oostenrijk

Is de watervallenweg Hintertux kindvriendelijk?

De Kesselfall is voor iedereen te bereiken. Er loopt een geasfalteerde weg naar toe. Er is zelfs een kleine speeltuin bij. Daarna begint de klim en deze voert over rotspaden langs afgronden. Het is geen makkelijke wandeling. Dit is dus afhankelijk van het kind en de leeftijd.

Eten en drinken

Tijdens de wandeling is er niets te verkrijgen. In Hintertux zijn diverse restaurants en bars.

Kleding

Goede wandelschoenen zijn aan te raden. Neem ook eten en drinken mee. Denk ook aan de zonnebrand.

Overnachten watervallenweg Hintertux

Overnachten kan in Tux of in het naastgelegen Zillertal. Mayrhofen ligt in de buurt (31 minuten rijden). Fügen ligt op ongeveer 49 minuten rijden. In het Zillertal vind je ook diverse campings.Booking.com

Wat is er nog meer te zien in de buurt van de watervallenweg Hintertux?

In de buurt van de watervallenweg vind je meer mooie bezienswaardigheden, waaronder: