Wolfsklamm Stans | Mooiste kloof van Tirol

Wandel langs watervallen door een smalle kloof

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Wolfsklamm | Mooiste kloof van Tirol in Stans

De Wolfsklamm in Stans is wat ons betreft de mooiste kloof van Tirol. Het is een prachtige nauwe kloof waar verschillende watervallen naar beneden vallen. De kloof is ongeveer 1 km lang en loopt van onder naar boven. Je doet ongeveer een uur over de klim. De wandeling voert over rotspaden, houten vlonders en trappen.

De wandeling start in Stans. Hier betaal  je entree om de kloof in te mogen. Vanaf hier is het een stukje klimmen naar de ingang van het mooie deel. En dan verschijnt na een bocht een fantastisch stukje natuur. Je raakt niet uitgekeken. Je loopt dwars door de hoge bergwanden en langs en over het stromende water.

Na de kloof kom je bij de bron waar je kunt pootje baden en de kinderen met stenen kunnen spelen. Dit wordt ook door veel mensen als picknickplek gebruikt.

Je hebt daarna de keuze om terug te lopen naar Stans of om door te klimmen naar het klooster waarbij je de prachtige middeleeuwse overdekte brug oversteekt. De terugweg vanaf de kloof is ongeveer drie kwartier lopen. Kies je ervoor door te lopen naar het klooster dan duurt de afdaling ongeveer een uur.

Parkeren Wolfsklamm

Er zijn parkeerplaatsen vlak bij de kloof. Maar daar is eigenlijk geen plaats. Je kunt beter de parkeerplaatsen in het dorp zelf gebruiken. Volg hiervoor de parkeerroute. Als deze vol zijn is er nog de mogelijkheid om te parkeren bij het zwembad.

Is de Wolfsklamm kindvriendelijk?

De Wolfsklamm wordt veel met kinderen bezocht. Het is geen lange wandeling. De route loopt wel continu omhoog. De afgronden zijn afgeschermd, maar laat ze niet rennen. Door het water kan het glad zijn. Een buggy is geen optie. Je loopt over rotspad en trappen. Een buik- of rugdrager is een betere optie.

Eten en drinken

In de kloof zelf is niet te verkrijgen. Het klooster boven op de berg heeft een restaurant. In Stans zelf zijn restaurants en bars.

Kleding

Goede wandelschoenen zijn aan te raden.

Overnachten Wolfsklamm

Stans is een dorp met voldoende toeristische faciliteiten. Er is een zwembad, restaurants en voldoende accommodatie. De ligging van Stans is ook prima voor het bezoeken van andere bezienswaardigheden in de regio. De Wolfsklamm is ook prima te bereiken vanaf andere toeristische plaatsen, zoals Fügen (20 min) en Innsbruck (28 min).Booking.com

Wat is er nog meer te zien in de buurt van de Wolfsklamm?

In de buurt van de Wolfsklamm vind je meer mooie bezienswaardigheden, waaronder: