Vakantie Lanzarote | Informatie en wat te zien en doen in Lanzarote

Lanzarote is een van de Canarische eilanden. Dit eiland is wat minder druk dan bijvoorbeeld Gran Canaria. Je vind op dit eiland een prachtig vulkanisch landschap en mooie stranden. Lanzarote is meer een bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers. Het heeft geen echte plaatsen waar tot diep in de nacht feest wordt gevierd. Wel zijn er veel eetgelegenheden en winkels. In dit artikel wordt informatie gegeven voor een vakantie in Lanzarote. Daarnaast lees je wat er te zien en te doen is in Lanzarote. We beschrijven de mooiste plekken en mooiste natuur van Lanzarote.

Informatie Lanzarote

Auto huren Lanzarote

Lanzarote is een prachtig eiland. Je kunt diverse mooie stranden bezoeken, maar ook de vulkanische bezienswaardigheden zijn zeer de moeite waard. De meeste bezoekers huren tijdens hun verblijf daarom een auto. Je komt zo makkelijker en sneller op de plaats van bestemming dan met het openbaar vervoer. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten als je een auto wil huren in Lanzarote?

Lees het hele artikel over auto huren Lanzarote

Vliegen naar Lanzarote

Lanzarote ligt in de Atlantische Oceaan en kan dus niet met de auto bereikt worden. Een rechtstreekse vlucht brengt je in ongeveer vier en een half uur naar Lanzarote. Er is een vliegveld op Lanzarote, namelijk  Aeropuerto de Lanzarote, San Bartolomé (ACE). Deze ligt vlak bij de hoofdstad Arrecife. Het vliegveld ligt in het oosten van Lanzarote. De toeristische plaatsen liggen op ongeveer een kwartier tot een half uur rijden.

Lees het hele artikel over vliegen naar Lanzarote

Overnachten Lanzarote | Toeristische plaatsen

Lanzarote is op zich geen heel groot eiland. Maar waar moet je nu overnachten? Als je in het bezit bent van een auto is alles goed bereikbaar. Maar toch is het goed om van te voren even te kijken wat je wilt doen. De drie meest toeristische plaatsen van het eiland zijn Playa Blanca, Puerto del Carmen en Costa Teguise. Alle drie bieden ze prima toeristische faciliteiten. Maar wat onderscheid ze nou van elkaar? Dat lees je in dit artikel.

Lees het hele artikel over overnachten Lanzarote

Wat te zien en doen in Lanzarote

Nationaal park Timanfaya | Montañas del Fuego

De topattractie van Lanzarote is Nationaal Park Timanfaya. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten op vulkaankraters en vulkaanlandschappen. De bekendste attractie van Nationaal Park Timanfaya zijn de Montañas del Fuego. Hier ga je met een bus door een erg mooi vulkaanlandschap met uitzicht op diverse kraters. Aangekomen op het parkeerterrein kun je al genieten van mooie uitzichten over het uitgestrekte lava landschap. Daarnaast vinden er diverse demonstraties plaats.

Lees het hele artikel over Timanfaya N.P.

Lago Verde | Het groene meer

Het groene meer is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Lanzarote. Dit komt voornamelijk doordat het meer makkelijk te bereiken en gratis te bezoeken is. Deze volgelopen krater is door algen groen gekleurd. Het wordt geflankeerd door een prachtige kraterwand, het zwarte zandstrand en de zee. Deze combinatie van kleuren maakt dit meer zo bijzonder. Vanaf de parkeerplaats wandel je de heuvel op naar het uitzichtpunt en verder naar de Lago Verde.

Lees het hele artikel over Lago Verde

Los Hervideros

Los Hervideros ligt aan de westkust van Lanzarote. Hier ligt een mooi lavalandschap bestaande uit rotsformaties, grotten en lavastenen. Het hoort tot de higlights van Lanzarote. Vanaf de parkeerplaats kun je het pad volgen dat naar Los Hervideros leidt. Dit pad loopt tussen de  mooie lavarotsen over de kliffen en brengt je langs verschillende uitzichtpunten. Bij veel van deze uitzichtpunten kun je recht in een van de grotten kijken. Hier zie je hoe het water in deze grotten slaat.

Lees het hele artikel over Los Hervideros

Duiken op Lanzarote

Je kunt fantastisch duiken op Lanzarote. Het aanbod is heel divers. Zo kun je hier naar het unieke Museo Atlántico, waar een compleet onderwater beeldhouwmuseum is gevestigd. Maar ook kun je duiken naar grotten, wrakken en prachtige lavariffen. Het maakt het tot een van de mooiste duiklocaties in Europa. De diversiteit aan zeeleven is groot. Je vind hier onder andere de engelhaai, roggen, zeepaarden, schildpadden, murenes en schorpioenvissen.

Duiken op Lanzarote

Cueva de los verdes

Het lavagrottenstelsel Cueva de los Verdes ligt in het Noordoosten van Lanzarote. Dit grottenstelsel is ongeveer zes kilometer lang. Een kilometer hiervan is toegankelijk voor publiek. Deze grot is alleen te bezoeken met een gids. Een rondleiding duurt ongeveer 50 minuten. De grot is zeer bijzonder. Dit komt door het indrukwekkende kleurenpallet van de grot. De grot behoort tot de hoofdbezienswaardigheden van Lanzarote en het kan hier dus druk zijn.

Lees het hele artikel over Cueva de los verdes

Mirador del Rio

Helemaal in het noorden van Lanzarote vind je een van de mooiste uitkijkpunten van Lanzarote “Mirador del Rio”. Dit uitzichtpunt ligt op een enorme klif van meer dan 400 meter hoog. Je hebt een fantastisch uitzicht op het eiland La Graciosa met mooie vulkaankraters en een deel van de klif. Daarnaast is het uitzichtpunt zelf ook fraai aangelegd. Het is namelijk uitgehakt in de klif en het restaurant is in deze klif geïntegreerd. De entree van het uitzichtpunt loopt via het restaurant.

Lees het hele artikel over Mirador del Rio