Cueva de los Verdes | Kleurrijk lavagrottenstelsel in Lanzarote

Kleurrijk grottenstelsel in Lanzarote

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Cueva de los Verdes

Het lavagrottenstelsel Cueva de los Verdes ligt in het Noordoosten van Lanzarote. Dit grottenstelsel is ongeveer zes kilometer lang. Een kilometer hiervan is toegankelijk voor publiek. Deze grot is alleen te bezoeken met een gids. Een rondleiding duurt ongeveer 50 minuten. De grot is zeer bijzonder. Dit komt door het indrukwekkende kleurenpallet van de grot. De grot behoort tot de hoofdbezienswaardigheden van Lanzarote en het kan hier dus druk zijn. Tickets zijn te verkrijgen bij de grot zelf. Wil je niet zelf rijden en/of wachten in de rij dan kun je ook deelnemen aan georganiseerde tours. Deze zijn beschikbaar via o.a. Getyourguide.nl.

Jameos del Aqua

Vlakbij dit grottenstelsel ligt Jameos del Agua. Deze maakt onderdeel uit van hetzelfde grottenstelsel als Cueva de los Verdes. Het hoogtepunt van het bezoek is een ondergronds meer waar unieke witte kreeftjes leven. Naast de ondergronds meer vind je hier een bar, een mooie tuin, een concertzaal en een vulkaanmuseum. Houdt er wel rekening mee dat de entree van Jameos del Aqua prijzig is voor wat je te zien krijgt. Er vinden vaak concerten plaats (seizoensgebonden). Deze moet je van te voren reserveren.

Route en parkeren Cueva de Los verdes

Cueva de los Verdes ligt op een afslag van de Noord-Zuid hoofdweg (LZ1). Neem de afslag de LZ-204. De afslag wordt goed aangegeven. Jameos del Aqua ligt aan de andere kant van de hoofdweg ook aan LZ-204.

Overnachten

De dichtstbijzijnde toeristische plaats is Costa Teguise (22 min. rijden). Maar ook vanuit de zuidelijker gelegen badplaatsen Puerto del Carmen (35 min.) en Playa Blanca (55 min.) is dit te bereizen.

Is Cueva de los Verdes kindvriendelijk?

Dit lavagrottenstelsel is prima te bezoeken met kinderen. Wandelwagens en buggy’s zijn niet aan te raden. Gebruik een buikdrager.

Eten en drinken

Bij Jameos del Aqua is een restaurant/bar.

Schoenen en Kleding

Zorg voor goede schoenen.

Bezienswaardigheden in de buurt

Deze plek is goed te combineren met Mirador del Rio.

Lees ook onze andere blogs over Lanzarote