Duiken op Lanzarote | snorkelen op Lanzarote

Lanzarote – Een van de mooiste duikspots van Europa

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Duiken op Lanzarote

Je kunt fantastisch duiken op Lanzarote. Het aanbod is heel divers. Zo kun je hier naar het unieke Museo Atlántico, waar een compleet onderwater beeldhouwmuseum is gevestigd. Maar ook kun je duiken naar grotten, wrakken en prachtige lavariffen. Het maakt het tot een van de mooiste duiklocaties in Europa. De diversiteit aan zeeleven is groot. Je vind hier onder andere de bedreigde engelhaai, diverse soorten roggen, zeepaarden, schildpadden, diverse soorten murenes, barracuda’s, inktvissen, schorpioenvissen en grote scholen vis.

Welke duiken zijn er allemaal in Lanzarote

Er is een groot aanbod aan duiken in Lanzarote.  Tot de mooiste duiken horen:

  • Museo Atlántico
  • De flamingo wall
  • Kathedraal in Puerto del Carmen
  • Timanfaya reef
  • Coloradas

Houdt er wel rekening mee dat een aantal duiken alleen voor gecertificeerde duikers is. Museo Atlantico kan wel door beginners gedaan worden.

Online boeken duiken Lanzarote

Er is een groot aantal aanbieders voor duiken op Lanzarote. Online vind je er veel op GetYourGuide. Deze duiken variëren van introductieduiken voor beginners tot tours speciaal voor gecertificeerde duikers. Je kunt eventueel ook de haven bezoeken en ter plekke bij verschillende aanbieders informatie inwinnen.

Snorkelen op Lanzarote

Naast duiken is snorkelen een geliefde activiteit op Lanzarote, met diverse snorkelspots verspreid over het eiland. Eén van de meest bekende locaties is nabij de Papagayo stranden in het zuiden, een favoriete plek onder snorkelliefhebbers. Hier kun je zowel georganiseerd als zelfstandig snorkelen. Een andere hotspot is snorkelen boven het Museo Atlantico. In het noorden van Lanzarote bevindt zich het eiland La Graciosa, dat eveneens enkele schitterende snorkelplekken heeft.

Online vind je verscheidene snorkeltours op GetYourGuide.nl, waaronder trips naar de Papagayo stranden, La Graciosa en Museo Atlantico.

Overnachten

De meest toeristische plaatsen zijn Playa Blanca en Puerto del Carmen. Vanuit deze plaatsen worden ook diverse duiktours aangeboden.