Duiken op Lanzarote | snorkelen op Lanzarote

Lanzarote – Een van de mooiste duikspots van Europa

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Duiken op Lanzarote

Je kunt fantastisch duiken op Lanzarote. Het aanbod is heel divers. Zo kun je hier naar het unieke Museo Atlántico, waar een compleet onderwater beeldhouwmuseum is gevestigd. Maar ook kun je duiken naar grotten, wrakken en prachtige lavariffen. Het maakt het tot een van de mooiste duiklocaties in Europa. De diversiteit aan zeeleven is groot. Je vind hier onder andere de bedreigde engelhaai, diverse soorten roggen, zeepaarden, schildpadden, diverse soorten murenes, barracuda’s, inktvissen, schorpioenvissen en grote scholen vis.

Welke duiken zijn er allemaal in Lanzarote

Een van de beste duikscholen in Lanzarote is de Nederlandse duikschool Dive college. Op hun website staan de diverse tours uitgebreid beschreven. Hier kun je goed inventariseren wat er allemaal te zien is. Zij zijn gevestigd in Playa Blanca en sinds kort ook in Puerto del Carmen. Tot de mooiste duiken horen:

  • Museo Atlántico
  • De flamingo wall
  • Kathedraal in Puerto del Carmen
  • Timanfaya reef
  • Coloradas

Meer aanbieders online voor duiken op Lanzarote vind je op o.a. Getyourguide.nl. Je kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen in de haven bij de verschillende aanbieders.

Overnachten

Duiken wordt aangeboden vanuit alle toeristische plaatsen. Bij Playa Blanca en Puerto del Carmen liggen mooie duikspots.

Snorkelen op Lanzarote

Naast duiken is ook snorkelen een populaire bezigheid op Lanzarote. Er zijn een aantal mooie spots om te snorkelen. Bijvoorbeeld vlak bij de Papagayo stranden in het zuiden van Lanzarote. Dit is een van de populairste snorkelplekken. Je kunt hier georganiseerd, maar ook op eigen gelegenheid snorkelen.

Noordelijk van Lanzarote ligt het eiland La Graciosa. Hier heb je ook een aantal mooie snorkelplekken. Deze worden georganiseerd aangeboden. Ook worden er tours aangeboden om boven het Museo Antlantico te snorkelen. Snorkeltours naar de Papagayo stranden en Museo Antlantico worden onder andere aangeboden door Dive College.

Lees ook onze andere blogs over Lanzarote