Het groene meer Lanzarote | El Lago Verde Lanzarote

Eenvoudig te bereiken groen meer langs de kust in vulkanisch landschap

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Het groene meer Lanzarote | El Lago Verde Lanzarote

Het groene meer is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Lanzarote. Dit komt voornamelijk doordat het meer makkelijk te bereiken en gratis te bezoeken is. Deze volgelopen krater is door algen groen gekleurd. Het wordt geflankeerd door een prachtige kraterwand, het zwarte zandstrand en de zee. Deze combinatie van kleuren maakt dit meer zo bijzonder.

Het kratermeer is makkelijk te bezoeken. Vanaf de parkeerplaats wandel je de heuvel op naar het uitzichtpunt op de Lago Verde. Hier maak je de mooiste foto’s van het meer. Daarna kun je het pad naar beneden volgen en langs het meer lopen. Het meer is afgezet met een hek en het is verboden te zwemmen in het meer.

De beste tijd om het groene meer te bezoeken is vlak voor zonsondergang. De zonsondergang zelf is er ook erg mooi.

Georganiseerde excursies naar het groene meer

Lago Verde maakt vaak deel uit van dagexcursies die op Lanzarote worden aangeboden. Deze worden vanuit diverse plaatsen in Lanzarote aangeboden. Tours vind je onder andere op GetYourGuide.nl.

Route en parkeren Lago verde

Het groene meer ligt bij het plaatsje El Golfo. Volg vanaf de LZ-704 de LZ-703 richting El Golfo. Vlak voor het dorpje bevindt zich de parkeerplaats.

Laguna Verde, Yaiza, Canarias, Spanje

Waar auto huren?

Een auto huren kan in de diverse toeristische plaatsen of online (van te voren). Let wel even goed op de voorwaarden. Wij hebben zoals altijd onze auto van te voren gehuurd via Sunny Cars. Ze bieden een uitgebreide All in dekking (zelfs banden, glas en bodem). Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug. Meer over auto huren op Lanzarote, vind je in ons blog "Waar auto huren Lanzarote?"

Overnachten Lago Verde

Er zijn accommodaties in El Golfo zelf. Lago Verde is ook goed te bezoeken vanuit de toeristische plaatsen Puerto del Carmen en Playa Blanca. Die liggen op ongeveer 15 tot 20 minuten rijden.

Is het groene meer kindvriendelijk?

Lago Verde is prima te bezoeken met kinderen. Door het mulle zand is het niet heel erg geschikt voor buggy’s en wandelwagens.

Eten en drinken

Bij de parkeerplaats ligt een cafeteria. Ook in het leuke plaatsje El Golfo zijn diverse eet- en drinkgelegenheden.

Schoenen en Kleding

Zorg voor zonnebrand. Goede schoenen zijn aan te raden.

Bezienswaardigheden in de buurt

Een bezoek aan El lago Verde is goed te combineren met Los Hervideros en Montañas del Fuego.

Lees ook onze andere blogs over Lanzarote