Mirador del Rio Lanzarote | Mooiste uitzichtpunt Lanzarote

Uitzicht op het eiland La Graciosa met mooie vulkaankraters

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Mirador del Rio

Helemaal in het noorden van Lanzarote vind je een van de mooiste uitkijkpunten van Lanzarote “Mirador del Rio”. Dit uitzichtpunt ligt op een enorme klif van meer dan 400 meter hoog. Je hebt een fantastisch uitzicht op het eiland La Graciosa met mooie vulkaankraters en een deel van de klif. Daarnaast is het uitzichtpunt zelf ook fraai aangelegd. Het is namelijk uitgehakt in de klif en het restaurant is in deze klif geïntegreerd.

De entree van het uitzichtpunt loopt via het restaurant. Hier betaal je entree en kun je van het uitzicht genieten. Binnen heb je de mogelijkheid om het uitzicht te bekijken van achter glas en het terras. Vervolgens kun je verder doorlopen naar het dakterras voor nog meer mooie uitzichten.

Route en parkeren Mirador del Rio

Het uitzichtpunt is te bereiken via de hoofdweg Noord-Zuid (LZ1 ) te volgen. Volg daarna de  LZ-201 en LZ-202. Hier vind je de parkeerplaats. Wil je wat meer van Lanzarote zien dan kun je binnendoor rijden via het plaatsje Haria of maak er een hele eilandtour van.

Overnachten

De dichtstbijzijnde toeristische plaats is Costa Teguise (29 min. rijden). Maar ook vanuit de zuidelijker gelegen badplaatsen Puerto del Carmen (42 min.) en Playa Blanca (1 uur) is dit te bereizen.

Is Mirador del Rio kindvriendelijk?

Deze bezienswaardigheid is prima te bezoeken met kinderen. Wandelwagens en buggy’s kunnen tot aan het restaurant komen. Daarna volgen trappen en is een buggy of wandelwagen niet aan te raden.

Eten en drinken

Het Bistro-Restaurant Mirador del Rio is geïntegreerd in het uitzichtpunt.

Schoenen en Kleding

Geen bijzonderheden.

Bezienswaardigheden in de buurt

Deze plek is goed te combineren met Cueva de los verdes.

Lees ook onze andere blogs over Lanzarote