Nationaal park Timanfaya Lanzarote | Montañas del Fuego

Met de bus langs vulkaankraters en prachtig vulkaanlandschap

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Nationaal park Timanfaya – Montañas del Fuego

De topattractie van Lanzarote is Nationaal Park Timanfaya. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten op vulkaankraters en vulkaanlandschappen. De bekendste attractie van Nationaal Park Timanfaya zijn de Montañas del Fuego. Hier ga je met een bus door een erg mooi vulkaanlandschap met uitzicht op diverse kraters.

Tijdens de rit naar de parkeerplaats rijd je al langs uitgestrekte lavavelden. Hier vind je de entree waar je betaald voor parkeren, bus en demonstraties. Aangekomen op het parkeerterrein kun je al genieten van mooie uitzichten over het uitgestrekte lava landschap. Daarnaast vinden er diverse demonstraties plaats van de vulkanische activiteit. Er wordt onder andere getoond dat vulkanische activiteit stro laat branden en een geiser kan veroorzaken.

Door het lava landschap ligt een weg die vanwege de drukte niet meer met de eigen auto mag worden bereden. Dit mag alleen met de bus. Het ticket voor de bus is inbegrepen bij de entree. De weg leid je door het heuvelachtige terrein en op meerdere plekken kijk je recht in een vulkaankrater. Erg mooi! Onderweg wordt af en toe op bijzondere plekken gestopt om een foto te maken. Er wordt niet uitgestapt. De busrit duurt ongeveer een half uur en zit inbegrepen in de entree van het nationaal park.

Het kan erg druk worden in het park. Het park is vanaf 9.00 uur geopend 9.00 uur tot 17.45 uur. In de zomer is het park geopend tot 19.00 uur. Om drukte te vermijden en het niet te heet te hebben, kun je het beste zo vroeg mogelijk komen.

Tickets zijn € 12,- voor volwassene en € 6,- voor kinderen tot 12 jaar (2020). Na 15.00 uur zijn de tickets 20% goedkoper.

Kamelen rit

Het is ook mogelijk een kamelenrit te maken door national park Timanfaya. De Echadero de Camellos vind je op dezelfde weg tussen Mancha Blanca en Yaiza (LZ-67).

Wandelen Timanfaya

Je kunt met een gids de Termesana-wandeling maken (3 km). Deze wandeling moet je reserveren bij het Visitor center (netnummer Spanje = 0034). Let op: zeer beperkte beschikbaarheid.

Georganiseerde excursies naar Nationaal Park Timanfaya

Heb je geen huurauto of geen zin in wachten dan kun je ook deelnemen aan een georganiseerde tour. Vanuit diverse plaatsen worden (dag)excursies georganiseerd naar Nationaal Park Timanfaya. Je hoeft dan niet te wachten op de bus, maar gaat met je eigen bus het park in. Dit is meestal in combinatie met andere bijzondere plekken en activiteiten in Lanzarote. Tours vind je onder andere op GetYourGuide.nl.

Route en parkeren Montañas del Fuego

Het park is te bereiken via de verkeersweg LZ-67. De weg loopt tussen Mancha Blancha en Yaiza. Het Visitor center ligt hiertussen en is niet te missen.

Overnachten Nationaal park Timanfaya

Montañas del Fuego ligt midden in het Nationale park. Het is niet mogelijk hier te overnachten. De toeristische plaatsen Puerto del Carmen en Playa Blanca liggen niet ver van het nationaal park af. Dit zijn de beste uitvalbases voor een bezoek aan Montañas del Fuego.

Is nationaal park Timanfaya kindvriendelijk?

De tocht door het park gaat met de bus. Dus prima te doen met (kleine) kinderen.

Eten en drinken

Bij het Visitor center lig restaurant El Diablo. Houdt er wel rekening mee dat de prijzen hier iets hoger liggen dan elders in Lanzarote.

Schoenen en Kleding

Geen bijzonderheden.

Lees ook onze andere blogs over Lanzarote