Overnachten Lanzarote | Toeristische plaatsen Lanzarote

Lanzarote is op zich geen heel groot eiland. Maar waar moet je nu overnachten? Als je in het bezit bent van een auto is alles goed bereikbaar. Maar toch is het goed om van te voren even te kijken wat je wilt doen. In dit artikel beschrijven we de bekendste toeristische plaatsen van Lanzarote.

Overnachten Lanzarote: Playa Blanca

Playa Blanca ligt aan de zuidkust van Lanzarote. Het ligt op zo'n half uur rijden van het vliegveld. Het centrum van dit sfeervolle stadje kenmerkt zich door een autovrije winkelstraat en een leuke wandelboulevard met veel eet- en drinkgelegenheden. Het centrale deel van Playa Blanca heeft meerdere kleine strandjes. De grotere stranden vind je bij de Playas de Papagayo. Deze stranden zijn beschermd en daardoor grotendeels onbebouwd. Playa de Mujeres is vanaf Playa Blanca gezien het dichtsbijzijnde strand van de Papagayo stranden en dus ook het makkelijks bereikbaar. Ben je in het bezit van een auto dan kun je naar een van de twee parkeerplaatsen rijden bij de Papagayo stranden (tolweg).

Als je wat meer tijd hebt, kun je er ook naar toe fietsen of wandelen. Aan de andere kant van Playa Blanca vind je een ander leuk strand, Playa Flamingo. Er is hier veel accommodatie direct aan het strand. Playa Blanca kent twee havens vanwaar excursies worden georganiseerd. Ook is het mogelijk om de oversteek naar Fuerteventura te maken voor de stranden en/of bezienswaardigheden.

Overnachten Lanzarote: Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is van oudsher de badplaats van Lanzarote. Het ligt op een kwartier zuidwaarts van het vliegveld van Lanzarote. Puerto del Carmen is de grootste badplaats van Lanzarote. Je vindt er veel grote stranden. Hele hoge gebouwen zijn hier niet toegestaan en dat zorgt voor wat meer sfeer. Het leven in Puerto del Carmen speelt zich af in de langgerekte hoofdstraat. Hier vind je eigenlijk alles: winkels, restaurants en bars. Deze weg loopt grotendeels langs de boulevard en de stranden. Voor degene die graag uitgaat, heeft Puerto del Carmen het meeste aanbod in Lanzarote. Puerto del Carmen heeft een haven vanwaar verschillende excursies worden georganiseerd, zoals Dolfijnen spotten en Duiken.

Overnachten Lanzarote: Costa Teguise

Costa Teguise ligt op 15 minuten rijden noordwaarts van het vliegveld. Het ligt midden op het eiland en daardoor ideaal om de bezienswaardigheden te bezoeken. Costa Teguise is minder sfeervol dan Playa Blanca en Puerto del Carmen. Deze plaats is gebouwd met als doel toerisme. Dat zie je terug in de bouwstijl en ook in het aanbod. Er zijn meerdere stranden, veel restaurants, bars en winkels. En er ligt ook een waterpretpark en Aquarium in de buurt. Langs de vijf stranden loopt een boulevard. Houdt er (met name in de wintermaanden) wel rekening mee dat het in Costa Teguise meer waait. Voordeel hiervan is dat je hier dan wel weer goed kunt surfen.

Lees ook onze andere blogs over Lanzarote

Timanfaya Lanzarote

Nationaal park Timanfaya Lanzarote | Montañas del Fuego

Met de bus langs vulkaankraters en prachtig vulkaanlandschap ...
Verder Lezen
Nationaal park Timanfaya Lanzarote

Vakantie Lanzarote | Informatie en wat te zien en doen in Lanzarote

Lanzarote is een van de Canarische eilanden. Dit ...
Verder Lezen
Auto huren Lanzarote

Waar auto huren Lanzarote? | Tips en informatie auto huren Lanzarote

Lanzarote is een prachtig eiland. Je kunt diverse ...
Verder Lezen
Overnachten Lanzarote - Puerto del Carmen

Overnachten Lanzarote | Toeristische plaatsen Lanzarote

Lanzarote is op zich geen heel groot eiland ...
Verder Lezen

Vliegen naar Lanzarote | luchthaven en rechtstreekse vluchten

Lanzarote ligt in de Atlantische Oceaan en kan ...
Verder Lezen
Murene - Duiken Lanzarote

Duiken op Lanzarote | snorkelen op Lanzarote

Lanzarote – Een van de mooiste duikspots van ...
Verder Lezen