Vliegen naar Lanzarote | luchthaven en rechtstreekse vluchten

Lanzarote ligt in de Atlantische Oceaan en kan dus niet met de auto bereikt worden. Gelukkig wordt er wel op gevlogen. Een rechtstreekse vlucht brengt je in ongeveer vier en een half uur naar Lanzarote.

Vliegen naar Lanzarote

Er is een vliegveld op Lanzarote, namelijk  Aeropuerto de Lanzarote, San Bartolomé (ACE). Deze ligt vlak bij de hoofdstad Arrecife. Het vliegveld ligt in het oosten van Lanzarote. De toeristische plaatsen Puerto del Carmen en Costa Teguise liggen op ongeveer een kwartier rijden en Playa Blanca op een half uur rijden.

Aeropuerto de Lanzarote, San Bartolomé, Canarias, Spain

Vlucht boeken naar Lanzarote

Er wordt niet heel veel rechtstreeks gevlogen op Lanzarote, maar dit is zeker wel mogelijk. Het kan in prijs veel uitmaken of je een keer overstapt of rechtstreeks wilt vliegen. Je kunt de verschillende opties bekijken of de site van Skyscanner.

Rechtstreekse vluchten naar Lanzarote

Er wordt niet iedere dag rechtstreeks op Lanzarote gevlogen. Check meerdere dagen. Rechtstreeks gevlogen op Lanzarote wordt er door de volgende maatschappijen:

Plaats Land Maatschappij
Eindhoven Nederland Transavia
Düsseldorf Duitsland TuiFly
Amsterdam Nederland Transavia
Amsterdam (terugweg 1 overstap) Nederland TuiFly

Auto huren op luchthaven

Je auto kun je direct op een kantoor bij de luchthaven ophalen. Wij hebben gekozen voor de zekerheid van Sunny Cars (All in verzekering, terug betaling eigen risico, met Flex service gratis annuleren):

Meer informatie over auto huur op Madeira vind je in onze blog "Auto huren Lanzarote".

Tips vliegen naar Lanzarote

  • Kijk bij het vergelijken altijd of bagage inclusief is en hoeveel kilo je mee kunt nemen. Sommige maatschappijen brengen dit apart in rekening. Daarnaast stelt iedere maatschappij andere eisen aan de handbagage. Bij bijvoorbeeld wizz air mag je niet meer dan een kleine rugzak meenemen als handbagage.
  • Kinderspullen zoals kinderstoeltjes zijn vaak gratis mee te nemen. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs van een eventuele autohuur.

Lees ook onze andere blogs over Lanzarote