Wat is er te zien en te doen op Oost Mallorca? | Bezienswaardigheden

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Het is ook een heel divers eiland. In het noorden heb je de bergen. In het westen en oosten de mooie kustlijn. Er is veel te zien. In het Oosten van Mallorca vind je prachtige baaien met mooie stranden. Maar er is nog veel meer te zien. Naast zeegrotten, natuurlijke bruggen en hoge kliffen vind je hier ook mooie druipsteengrotten. Het Oosten van Mallorca is nog minder ontdekt. Alles is makkelijk met de auto te bereiken. Hieronder vind je de attracties en bezienswaardigheden op (Zuid) Oost Mallorca die wij hebben bezocht.

Wat te zien en te doen op Zuidoost Mallorca?

Natural Parc de Mondrago

In Natural park de Mondrago kun je een leuke kustwandeling combineren met een bezoek aan enkele van de mooiste stranden van Mallorca. Er zijn vijf korte wandelingen te maken en er zijn drie prachtige stranden te ontdekken. De meeste bezoekers komen voor de stranden. Deze zijn alle drie prachtig. Maar ook de wandelingen 2 en 3 zijn de moeite waard.

Lees het hele artikel over Mondrago

Es Pontas

Vlak bij de stad Santanyi (in de buurt van Cala Santanyi) in Zuidoost Mallorca vind je de natuurlijke brug Es Pontas. Je kunt dicht bij deze natuurlijke brug parkeren en dat maakt het populair. De natuurlijke brug heeft een prachtige ligging in de zee. Er is een groot uitzichtpunt vanwaar je hem goed kunt bekijken en vanuit hier heb je ook een mooi uitzicht op de kliffen langs de kust.

Lees het hele artikel over Es Pontas

Kustwandeling Cala Varques

De mooiste kustwandeling van Zuidoost Mallorca is die tussen Cala Romantica (Estany d’en Mas) en Cala Varques. Hier loop je op rotspad langs de kliffen. Onderweg kom je langs grotten, een natuurlijke brug en langs verschillende mooie inhammen. Het einde van de wandeling is Cala Varques. Een mooie fjordachtige baai met strand zonder bebouwing.

Lees het hele artikel over Cala Varques

Grotten van Drach

In de plaats Porto Cristo liggen de grotten van Drach (Cuevas del Drach). De grotten behoren tot de populairste bezienswaardigheden van Mallorca. En dat is te merken aan de drukte. Al vanaf de entree van de grot word je overweldigd door de druipsteenformaties. Waar je ook kijkt zie je druipsteen. Vaak kom je ook langs plekken waar de druipstenen boven water hangen.

Lees het hele artikel over de Grotten van Drach

Calo del Moro en s Almunia

In het zuidoosten van Mallorca vind je de mooiste baai van Mallorca, Calo del Moro. Deze baai ligt ingeklemd tussen kliffen en is een echte must see. Naast deze baai ligt s’Almunia en ook deze inham is prachtig om te zien. Ga op zoek naar de vele grotten bij s'Almunia en geniet van het mooie uitzicht op de kliffen. En geniet van de pure schoonheid van Calo del Moro.

Lees het hele artikel over Calo del Moro

Sa Cova Foradada

In de plaats Portocolom vind je een bijzonder attractie “Sa Cova Foradada”. Dit is een relatief kleine natuurlijke brug, met uitzicht op een vuurtoren. De natuurlijke brug is al een bezienswaardigheden. Maar de vuurtoren aan de overkant op de kliffen, maakt het dubbel zo leuk. Het is mogelijk af te dalen richting de natuurlijke brug en de vuurtoren te fotograferen door de boog. Je krijgt dan een uniek plaatje van beiden.

Lees het hele artikel over Sa Cova Foradada