Calo del Moro en s’Almunia | Mooiste baaien van Mallorca

Combineer twee van de mooiste baaien van Mallorca

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Calo del Moro en s’Almunia | Mooiste baaien van Mallorca

In het zuidoosten van Mallorca vind je de mooiste baai van Mallorca, Calo del Moro. Deze baai ligt ingeklemd tussen kliffen en is een echte must see. Naast deze baai ligt s’Almunia en ook deze inham is prachtig om te zien.

Het is niet toegestaan te parkeren dicht bij deze baaien. Een grote parkeerplaats vind je aan de weg bij een rotonde aan de doorgaande weg. Vanaf hier is het ongeveer 1,2 km lopen naar de ingang van deze baaien. Je kunt de baai gratis bezoeken. Wil je Cala del Moro vanaf de zee beleven.

s’Almunia

Wij kozen ervoor eerst naar s’Almunia te lopen. In deze baai krijg je een mooi uitzicht op de kliffen. Je kunt hier rustig rondlopen en deze baai ontdekken. Ga op zoek naar de vele grotten in deze baai. Er is hier meer ruimte dan Calo del Moro en veel bezoekers strijken hier dan ook neer om lekker een boek te lezen. Er is hier geen strand, dus je moet plaatsnemen op een van de rotsen.

Calo Del Moro

Vanaf s’Almunia loopt er een kort wandelpad naar Calo del Moro. Aangekomen bij de baai zie je direct de schoonheid van deze baai. Vanaf bovenaf is het uitzicht al fantastisch. Vervolgens kun je afdalen naar het water. Het heeft niet echt een strand. Het zandgedeelte is heel klein. Je kunt plaatsnemen op de rotsen. Houdt wel rekening met drukte. Deze plek is niet bepaald onontdekt.

Deze baai is ook een van de betere snorkelplekken van Mallorca. We hebben hier meer vissen gezien dan in Mondrago.

Als je terugloopt naar de parkeerplaats kun je het pad nemen rechts naar boven. Je komt hier dan nog langs mooie uitzichtpunten. Dit pad kun je ook heen nemen. Je komt dan direct bij deze baai uit.

Met de boot naar Calo del Moro

Ga je liever met de boot langs de Calo del Moro. Vanaf de pier in Cala Figuera vertrekt een boot die langs de kust vaart en o.a. Calo del Moro en s'Almunia aandoet. Deze kun je boeken via o.a. GetYourGuide.

Parkeren Calo del Moro en s’Almunia

Om de bewoners van het gebied te ontlasten is het niet toegestaan langs de kant van de weg bij de baaien te parkeren. Een grote parkeerplaats vind je aan de weg bij een rotonde aan de doorgaande weg. Vanaf hier is het ongeveer 1,2 km lopen voordat je bij de baaien bent. Er wordt door de politie gecontroleerd. De baaien zijn dus goed te bereiken met de auto. Wij hebben onze auto gehuurd via Sunny Cars en op het vliegveld opgehaald. Meer informatie over autohuren op Mallorca vind je in ons blog "Auto huren Mallorca".

Overnachten in de buurt van deze baaien.

De dichtstbijzijnde toeristische plaats is Cala D'or. Leuke badplaats met meerdere leuke strandbaaitjes. Er zijn diverse partijen die accommodatie in Cala D'or aanbieden. Wij boeken zelf meestal via Booking.Com.

Zijn deze baaien kindvriendelijk?

Zoals al vermeld is het een stukje lopen naar de baaien. De afdaling naar Calo del Moro is voor kleine kinderen lastig. Daarnaast is er weinig speelruimte voor kleine kinderen.

Eten en drinken

Er zijn geen eet- en drink gelegenheden bij beide baaien.

Kleding en schoenen

Schoenen met goed profiel zijn aan te raden. Bij S'Almunia loop je over de rotsen. De afdaling naar is enigszins lastig en fijner met goede schoenen. Neem zeker zonnebrand en zwemkleding mee.

Lees ook onze andere artikelen over Mallorca