Es Pontas | natuurlijke brug Mallorca

Makkelijk te bereiken natuurlijke brug in Zuidoost Mallorca

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Es Pontas Mallorca

Vlak bij de stad Santanyi (in de buurt van Cala Santanyi) in Zuidoost Mallorca vind je de natuurlijke brug Es Pontas. Je hoeft er niet heel veel moeite voor te doen om deze te bereiken en dat maakt het populair. De natuurlijke brug heeft een prachtige ligging in de zee.

De auto kun je dichtbij de natuurlijke brug parkeren. Hier volg je een klein stukje de geasfalteerde weg en dan een stukje onverharde weg. Je komt dan direct bij het uitzichtpunt op de natuurlijke brug. Er is een groot uitzichtpunt vanwaar je hem goed kunt bekijken en vanuit hier heb je ook een mooi uitzicht op de kliffen langs de kust.

Je kunt ook nog een stukje naar beneden lopen om de natuurlijke brug vanaf de zijkant te bekijken. Een bezoek duurt niet heel lang, dus het is een mooie stop als je in de buurt bent.

Parkeren Es Pontas

Er is een redelijk grote parkeerplaats vlak bij de straat die leidt naar de natuurlijke brug. In die straat zelf mag je niet parkeren. Is deze parkeerplaats vol dan is een stukje terug ook nog een parkeerplaats.

Overnachten in de buurt.

De dichtstbijzijnde toeristische plaats is Cala D'or. Leuke badplaats met meerdere leuke strandbaaitjes. Er zijn diverse aanbieders die accommodatie in Cala D'or aanbieden. Wij boeken zelf meestal via Booking.Com of Vrbo vakantiehuizen.

Is Es Pontas kindvriendelijk?

Deze natuurlijke brug is eenvoudig te bezoeken met kinderen.

Eten en drinken

Bij de natuurlijke brug zelf is niets te verkrijgen. In de wijk waar ook de parkeerplaatsen zijn, zijn restaurants te vinden.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden. Zonnebrand is wel aan te raden.

Lees ook onze andere artikelen over Mallorca