Grotten van Drach | Cuevas del Drach | Druipsteengrotten Mallorca

Prachtige druipsteengrotten in het oosten van Mallorca

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Grotten van Drach | Cuevas del Drach

In de plaats Porto Cristo liggen de grotten van Drach (Cuevas del Drach). Mallorca kent meerdere druipsteengrotten. Naast de grotten van Drach zijn er ook nog de grotten van Hams en de grotten van Arta. De grotten van Drach kregen de meest lovende recensies en wij kozen ervoor deze te bezoeken. Men dacht vroeger dat er een draak in de grotten woonde vandaar de naam drakengrotten.

Bezoeken grot

De grotten behoren tot de populairste bezienswaardigheden van Mallorca. En dat is te merken aan de drukte. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de grotten. Houdt er wel rekening mee dat vanaf de parkeerplaats het nog een paar honderd meter lopen is naar de ingang van de grot. Zorg dat je op tijd bent.

Het bezoek van de grotten gaat op tijdssloten van een uur. Een grote groep wordt ieder uur doorgelaten en dan kun je de grot zelf bekijken. Al vanaf de entree van de grot word je overweldigd door de druipsteenformaties. Waar je ook kijkt zie je druipsteen. Vaak kom je ook langs plekken waar de druipstenen boven water hangen.

Je volgt het pad totdat je bij een groot ondergronds meer komt, Lago Martel. Dit is een van de grootste ondergrondse meren van Europa. Hier kun je plaatsnemen op de tribune en genieten van een klassiek concert. De muzikanten zitten in bootjes die over het ondergrondse meer varen.

Daarna bestaat nog de mogelijkheid om zelf over het meer te varen met een bootje. Dit zit inclusief bij het ticket. Tijdens ons bezoek werd dit echter niet aangeboden in verband met corona. Na het meer loop je nog steeds langs druipsteenformaties naar de uitgang. De totale afstand is ongeveer 2 km. De totale duur van een bezoek is iets meer dan een uur.

Tickets

De cuevas del Drach liggen in de toeristische plaats Porto Cristo. Tickets kun je het beste online kopen. Dan hoef je niet in de rij te staan en ben je zeker van een plaats. Hiervoor heb je wel een creditcard nodig. Anders is er de mogelijkheid ze ter plekke te kopen, maar zijn ze wel een euro per ticket duurder. Tickets kun je boeken op de website van cuevas del Drach zelf.

Dagtochten/Tours drakengrotten

Heb je niet de beschikking over een huurauto of wil je liever niet zelf rijden. Er worden vanuit diverse plaatsen tours/dagtochten georganiseerd naar of inclusief de grotten van Drach. GetYourGuide.nl biedt diverse (dag)tochten aan.

Parkeren grotten van Drach

Vlak bij de entree van de Cuevas del Drach ligt een grote parkeerplaats. Heb je een huurauto dan kun kan je hier dus prima parkeren. Meer informatie over autohuren op Mallorca vind je in ons blog "Waar auto huren Mallorca?".

Coves del Drach, Carretera de les Coves, Portocristo, Manacor, Llevant, Balearen, 07680, Spanje

Overnachten in de buurt van de grotten van Drach

Overnachten kan ik in Porto Cristo zelf. Dit is een oud vissersdorp met leuke restaurantjes, strand en jachthaven. Naast de drakengrotten vind je hier ook de grotten van Hams. Er zijn diverse partijen die accommodatie in Cala Romantica of Porto Cristo aanbieden. Wij boeken onze accommodaties zelf meestal via Booking.Com of Vrbo vakantiehuizen.

Zijn de grotten van Drach kindvriendelijk?

De drakengrotten zijn prima te bezoeken met kinderen. Voor hele jonge kinderen kan het wel net te lang zijn. Met name het klassieke concert is voor de kleintjes een hele opgave. Er bestaat de mogelijkheid om deze over te slaan. Vanwege de trappen is een buggy niet handig. Een rug- of buikdrager is een betere optie.

Eten en drinken

Bij de entree/uitgang grot is een groot restaurant gevestigd waar je van alles kunt krijgen.

Kleding en schoenen

Een bezoek is met normale schoenen prima te doen. In de grot is het 17 graden. Houdt hier rekening mee met kledingkeuze.

Lees ook onze andere artikelen over Mallorca