Mooiste kustwandeling Zuidoost Mallorca | Cala Varques

Alles in een kustwandeling in Zuidoost Mallorca

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Wandelen naar Cala Varques | Mooiste kustwandeling Zuidoost Mallorca

De mooiste kustwandeling van Zuidoost Mallorca is die tussen Cala Romantica (Estany d’en Mas) en Cala Varques. Hier loop je op rotspad langs de kliffen. Onderweg kom je langs grotten, een natuurlijke brug en langs verschillende mooie inhammen. Het einde van de wandeling is Cala Varques. Een mooie fjordachtige baai met strand zonder bebouwing.

De wandeling heen en terug is ongeveer 7 km. Door het rotsachtige pad, doe je er ongeveer 3 uur over. Er is nauwelijks schaduw. Dus als het erg warm is, is het niet aan te raden deze wandeling midden op de dag te doen. Ook als er onweer wordt voorspelt, is deze wandeling af te raden. Je kunt nergens schuilen. Het is geen hele moeilijke wandeling, maar het kan dus behoorlijk intensief zijn door de warmte.

Start wandeling

Het startpunt van de wandeling kun je bereiken vanaf het strand Cala Romantica. Voor navigatie kun je het beste Estany d’en Mas invoeren. Er zijn parkeerplaatsen vlak bij het strand, maar het kan zijn dat je de auto in de straat zelf moet parkeren als deze vol zijn.

Rechts van het strand vlak voor ClubHotel Romantica loopt een pad omhoog het bos in. Er staan twee houten palen op het strand (voor volleybal). Daarachter is de start van de wandeling. Volg het pad omhoog totdat je boven aan de klif bent. Hier zie je duidelijk een pad lopen dat goed te volgen is. Meteen krijg je uitzicht op prachtige kliffen.

Cala Falco

Je loopt over de top van de kliffen. Kijk af en toe goed om je heen voor mooie uitzichten of  (verborgen) grotten. Deze volg je tot Cala Falco, de eerste inham. Dit is ongeveer een uur lopen. Hier moet je even afdalen en daarna kun je weer omhoog de heuvel op lopen. Eventueel kun je hier de grot bezoeken die in deze inham ligt.

Cova des Pont

Het pad leidt verder naar Cova des Pont, een prachtige natuurlijke brug. Hier kun je een rondje lopen over de brug heen. Hierna kom je bij een volgende inham, Cala Blanc. Ook hier zijn weer grotten te vinden.

Cala Varques

Cala Varques ligt niet heel ver van Cala blanc. Hier kun je lekker recreëren of uitrusten op het strand. Je kunt dezelfde route terug lopen of het pad wat verder van de kustlijn volgen terug naar Cala Romantica.

Parkeren Cala Romantica

Het startpunt van de wandeling ligt bij Estany d’en Mas (Cala Romantica). Er zijn parkeerplaatsen vlak bij het strand. Als deze parkeerplaatsen vol zijn dan kan er langs de weg geparkeerd indien mogelijk. Cala Romantica is het makkelijkst te bereiken met de auto. Zeker als je niet in de buurt overnacht. Meer informatie over autohuren op Mallorca vind je in ons blog "Auto huren Mallorca".

Overnachten in de buurt van Cala Romantica

Overnachten dichtbij kan in Cala Romantica zelf of het dichtbij gelegen Porto Cristo. Dit is een oud vissersdorp met leuke restaurantjes, strand en jachthaven. Hier liggen ook de grotten van de Draak en de grotten van Hams. Er zijn diverse partijen die accommodatie in Cala Romantica of Porto Cristo aanbieden. Wij boeken onze accommodaties zelf meestal via Booking.Com of Vrbo vakantiehuizen.

Is deze kustwandeling in Zuidoost Mallorca kindvriendelijk?

Voor jonge kinderen is deze wandeling niet aan te raden. Zeker niet in het hoogseizoen. Voor iets oudere kinderen is het afhankelijk hoeveel ze van wandelen houden. De wandeling is niet buggyproof. Een rug- of buikdrager is hier een betere optie.

Eten en drinken

Gedurende de wandeling is er niets te verkrijgen. In Cala Romantica vind je een restaurant bij het strand.

Kleding en schoenen

Goede wandelschoenen zijn aan te raden. Je loopt vrijwel continu over rotsen. Neem zeker zonnebrand en voldoende water mee.

Lees ook onze andere artikelen over Mallorca