Parc Natural de Mondrago Mallorca | Kustwandelingen en stranden

Combineer wandelen en strand aan de zuidkust van Mallorca

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Parc Natural de Mondrago Mallorca | Kustwandelingen en stranden

In Natural park de Mondrago kun je een leuke kustwandeling combineren met een bezoek aan enkele van de mooiste stranden van Mallorca. Er zijn vijf korte wandelingen te maken en er zijn drie prachtige stranden te ontdekken.

De stranden van Mondrago

De meeste bezoekers komen voor de stranden. Deze zijn alle drie prachtig. Er zijn twee parkeerplaatsen voor de stranden. Een aan de noordelijke kant van het park. En een aan de zuidelijke kant. Vanaf daar moet je een stukje lopen om bij de stranden te komen. Dit kan in combinatie met de wandelingen (zie verderop) of je volgt de verharde weg.

Cala Mondrago

Het populairste strand is Cala Mondrago. Dit strand heeft de meeste voorzieningen. Hier vind je ligbedden en twee restaurants. De meeste bezoekers komen vanaf het noorden en dit strand kom je als eerste tegen vanaf de noordelijke parkeerplaats. Daarnaast is dit ook het meest centrale strand. De andere twee stranden zijn vanaf dit strand goed te bereiken. Dit is dan ook het drukste strand van de drie.

s'Amarador

Het grootste strand is s'Amarador. Dit is het zuidelijkste en naar onze mening het mooiste strand. Er zijn ligbedden beschikbaar en er is een snackbar. Deze is het best te bereiken vanaf de parkeerplaats aan de zuidkant van het park. Maar ook vanaf de noordelijke parkeerplaats is het niet ver. s'Amarador en Cala Mondrago zijn met elkaar verbonden door een pad over de rotsen. Het is vijf minuten lopen van het ene naar het andere strand. 

Calo de Borgit

Het derde strand "Calo de Borgit" is niet zo groot. Deze ligt in een schitterende smalle baai. Dit is het minst bekende en dus ook het minst bezochte strand. Hier zijn geen voorzieningen en ligbedden beschikbaar. Calo de Borgit kan bereikt worden vanaf Cala Mondrago. De weg er naar toe vind je door het trapje richting het bos links van het strand tegenover Hotel Playa de Mondrago (wandelroute 2) te nemen en dan links aan te houden.

Wandelen in Mondrago

Zoals al vermeld zijn er vijf korte wandelingen te maken. Deze wandelingen zijn te herkennen aan de nummers 1 t/m 5. Meer informatie over de wandelingen kun je halen bij het informatiecentrum. Deze vind je vlak naast de parkeerplaats aan de noordzijde. Volgens de locals zijn 2 en 3 de mooiste en wij hebben er daarom voor gekozen 1 t/m 3 te lopen.

1. Mirador de ses Fonts de n'Allis (580 meter)

Deze wandeling start aan het uiteinde van de parkeerplaats aan de noordzijde. Dit is een alternatieve route om bij Cala Mondrago te komen. Dan hoef je niet over het asfalt. Voor de schoonheid hoef je deze niet te lopen. Het stelt niet veel voor. Het kost ongeveer een kwartier om Cala Mondrago te bereiken.

2. Volta a sa Guardia d'en Garrot (950 meter)

Wandeling 2 is zeker wel de moeite waard. Wij vonden dit de mooiste. Deze wandeling start links van het strand van Cala Mondrago. De weg er naar toe vind je door het trapje richting het bos links van het strand tegenover Hotel Playa de Mondrago (wandelroute 2) te nemen. Je kunt hem twee kanten oplopen. Je kunt eerst in de richting van Calo de Borgit lopen. Hiervoor moet je links aanhouden. Je kunt ook eerst de grotere ronde lopen. Dan neem je de route langs het strand. Deze wandeling geeft mooie uitzichten op de kliffen, je ziet er grotten en natuurlijk Calo de Borgit. Je doet ongeveer 25 minuten over dit rondje.

3. Punta de ses Gatoves (660 meter)

Wandeling 3 is ook mooi. Hier kijk je uit op de kliffen aan de andere kant en Cala Mondrago. Daarnaast vind je mooie doorkijken op de grotten. De start is afhankelijk van waar je de auto geparkeerd hebt. Als je op de zuidelijke parkeerplaats geparkeerd hebt, vind je de start vlak na de parkeerplaats aan de linkerkant. Kom je van Cala Mondrago dan moet je eerst het pad naar s'Amarador nemen en dan in de hoek van het strand de trap omhoog nemen. Om het hoekje links na de trap vind je de ingang van de wandeling. Je bent in een kwartier wel klaar met deze wandeling (heen en terug).

Parkeren Parc natural de Mondrago

Er zijn twee grote parkeerplaatsen. Een aan de noordelijke kant van het park. En een aan de zuidelijke kant. Alles is goed te bereiken vanaf beide parkeerplaatsen. Informatie over welke parkeerplaats het dichts bij jouw bestemming ligt vind je in de content hierboven. Meer informatie over autohuren op Mallorca vind je in ons blog "Auto huren Mallorca".

Parc natural de Mondragó, carrer den Bielet, Cala Figuera, Santanyí, Migjorn, Balearen, 07659, Spanje

Parc natural de Mondragó, carrer den Bielet, Cala Figuera, Santanyí, Migjorn, Balearen, 07659, Spanje

Overnachten in de buurt van Mondrago

De dichtstbijzijnde toeristische plaats is Cala D'or. Leuke badplaats met meerdere leuke strandbaaitjes. Er zijn diverse partijen die accommodatie in Cala D'or aanbieden. Wij boeken zelf meestal via Booking.Com of Vrbo vakantiehuizen.

Zijn deze wandelingen kindvriendelijk?

De wandelingen zijn kort en niet heel zwaar. Dus goed te doen voor kinderen. Al zullen die waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in de stranden.

Eten en drinken

Bij Cala Mondrago zit een goede strandtent waar je heerlijk kunt eten. Iets verderop bij het hotel zit ook een restaurant. Op s'Amarador vind je een snackbar.

Kleding en schoenen

Als je wil gaan wandelen zijn schoenen met goed profiel aan te raden. Je loopt over rotspad. Ga je naar de stranden, houdt er dan rekening mee dat je een stukje moet wandelen. Dat is fijner op gewone schoenen dan op slippers. Neem zeker zonnebrand mee.

Lees ook onze andere blogs over Mallorca