Waar auto huren Castilië en Leon? | Tips en informatie

Castilië en Leon is het beste te bezoeken met eigen vervoer. Er rijden nauwelijks bussen. Er zijn wat experimenten met bussen naar de hoofdattracties in het hoogseizoen,  maar de meeste toeristische attracties zijn alleen met eigen auto te bereiken. Een auto huren kan via diverse maatschappijen In Castilië en Leon. Veelal zul je deze al op het vliegveld ophalen, bijvoorbeeld op de luchthavens van Madrid of Bilbao. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten?

Rijden  in Castilië  en Leon

De wegen in Castilië en Leon zijn prima. Tussen de grote steden lopen snelwegen. Soms moet je daar tol voor betalen. Voor de rest rijd je op wegen die de dorpen verbinden. Er zijn dorpjes die afgelegen liggen waar een smalle bergweg naar toe leidt. Wij hebben een keer zo'n weg gehad, toen we naar de  Tartales waterval reden. En soms moet je een bergpas met S-bochten over. De wegen naar de grote attracties zijn in principe allemaal goed en breed aangelegd. Wij vonden het in ieder geval relax rijden in dit deel van Spanje.

Sommige delen van Castilië en Leon liggen in natuurparken. Het is hier fantastisch rijden. Of je ziet mooie landschappen of je ziet de herten grazen langs de kant van de weg.

Waar moet je rekening mee houden bij autohuur?

Hieronder een checklist waar je rekening mee moet houden al je een auto huurt:

 • De leeftijd en de kilometerstand van de auto die ze aanbieden;
 • De hoogte van het eigen risico bij schade;
 • De hoogte van het bedrag bij aansprakelijkheidsschade (WA);
 • Is de auto casco allround verzekerd;
 • Zijn de banden, bodem en glas meeverzekerd;
 • Zijn sleepkosten meeverzekerd;
 • Is diefstal altijd meeverzekerd;
 • Extra kosten voor extra bestuurder;
 • Zijn de kilometers ongelimiteerd (je wilt geen kosten per kilometer betalen);
 • Volle tank bij wegrijden en weer inleveren;
 • Moet de auto gewassen en gezogen worden;
 • Minimale leeftijd of minimale tijd bezit rijbewijs.

Auto huren vanuit Nederland

Het huren van een auto kan meestal wel in het land zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere auto. Zeker als je deze op een luchthaven wilt ophalen. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is. Het van tevoren regelen van een huurauto in Nederland heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Het huren van een auto vanuit Nederland hoeft niet duurder te zijn.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Als ze dit niet willen maak dan foto’s. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met de "kosten vallen wel mee".

Kinderzitjes, maxi-cosi en navigatiesysteem

Geef altijd van te voren aan of je kinderzitjes of een navigatiesysteem wilt huren. Het kan helaas gebeuren dat deze ter plekke toch niet beschikbaar zijn. Als je zeker wilt zijn van een goed kinderzitje, neem dan je eigen kinderzitje mee. Deze zijn eenvoudig in te checken bij een vlucht en worden gezien als kinderspullen. Ze zijn dus meestal gratis mee te nemen. Check dit bij je vliegmaatschappij.

Ook het bijboeken van een navigatiesysteem kan de verhuurprijs fors doen stijgen.  Als je zelf in het bezit bent van een navigatiesysteem en de kaart van het land zit erin, neem deze dan ook zelf mee. Of je gebruikt Google Maps als je over genoeg data beschikt.

Waar auto huren in Castilië en Leon

Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars autoverhuur. Ze bieden een uitgebreide All in dekking (zelfs banden, glas en bodem). Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug. Sunny Cars is niet de verhuurder zelf. Via Sunny Cars huur je bij erkende maatschappijen (zoals Enterprise, Sixt, Hertz, etc.). Bij welke maatschappij je huurt is afhankelijk van de auto die je selecteert. Gratis annuleren kan tot een uur voor huuraanvang. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars autoverhuur en huren meestal hier onze auto.