Een bezoek aan de stad Burgos en haar kathedraal

Op bezoek in de stad van de Pelgrims

Onze waardering:

Bezienswaardigheden Burgos

Burgos staat met name bekend als stad waar veel pelgrims neerstrijken, die de Camino de Santiago lopen. Het is ook een hele leuke stad om te bezoeken. De stad bruist en heeft veel terrasjes en restaurants. De hoofdbezienswaardigheid van Burgos is de grote Santa Mariakathedraal. Deze is enorm en de voornaamste reden van een bezoek aan de stad. Deze kathedraal staat als enige kathedraal van Spanje op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Het bezoek aan de stad begint voor velen ook bij deze kathedraal. De kathedraal is niet te missen. Tegen betaling kun je de kathedraal bezoeken. Wil je het goed zien, neem dan de tijd. De kathedraal is immens. Je loopt langs veel verschillende kapellen. De ene is nog indrukwekkender dan de andere. Daarna ga je nog door de vele bijgebouwen heen.

Vlak bij de kathedraal vind je de stadspoort. Deze is ook erg mooi om te zien. Als je achter de kathedraal omhoog loopt vind je daar de San Esteban kerk. Hier kun je eventueel nog doorlopen naar het kasteel, waar ook een mooi uitzichtpunt over de stad bij ligt. Ook het plaza mayor is leuk om rond te struinen. Geniet voor de rest van het heerlijke eten tegen betaalbare prijzen. Het blijft een pelgrimsoord.

Buiten de stad ligt nog het bezienswaardige klooster van Las Huelgas.

Route en parkeren Burgos

De parkeergarages in Burgos liggen allemaal om de oude stad heen. De meeste liggen dicht bij een van de highlights. Enkele dicht bij het oude centrum zijn:

  • Parking Plaza Mayor, Calle de Santander 2;
  • Interparking Plaza de Vega (Cathedral), Plaza Vega;
  • Parking Museo de la Evolución Humana, Calle del Burgense 12.

Burgos, Castilla y León, Spanje

Is Burgos kindvriendelijk?

Burgos is goed te bezoeken met kinderen. Zelfs met buggy’s. Als je het hogere gedeelte wilt bekijken moet je wel trappen op.

Eten en drinken

Burgos is een echte Spaanse stad. Er zijn legio restaurants en bars. Rond lunchtijd kunnen ze wel afgeladen vol zitten.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden.